Tudor Chirilă a reacţionat pe Facebook cu privire la situația extrem de gravă dezvăluită de scandalul dezinfectanților folosit în spitalele din România. Artistul le-a cerut tinerilor să taxeze „propaganda” de la TV și să se alăture protestului, numit „Haideți să facem ceva!”, ce va avea loc astăzi, de la ora 19:00, la fântâna de la Piața Universității. Mișcarea de protest a fost anunțată pe rețeaua de socializare Facebook, iar numărul participanților care au confirmat este de ordinul miilor.

„Mai țineți minte linsajul mediatic și virulența postacilor împotriva oricui îndrăznea să spună ceva despre sistemul medical putred din România? Se întâmpla în iarnă, imediat după ‪#‎Colectiv‬. Între timp mai mulți jurnaliști de investigații în frunte cu Catalin Tolontan au făcut dezvăluiri uluitoare despre situația reală din spitale (vă recomand să urmariți ancheta!). Și acum, ca și în iarnă, Ministerul Sănătății susține ăa totul e sub control. Ei au televiziunile și păpușelele din studiouri, noi avem doar strada. Doar că strada nu poate fi confiscată.

Este singurul instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca și cetățeni ai acestei țări. Mâine la ora 19.00 se iese în Piața Universității. Din pacate eu nu voi fi în oraș, altfel aș fi fost acolo. Mâine poate nu se va aduna masa critică. Dar ușor, ușor aceste probleme vor atinge pe toată lumea și când vom fi sute de mii în stradă vor fi obligați să ne asculte.

Și uite că poți face ceva și din fața calculatorului. Trimite o cerere de acces la informații publice către Ministerul Sănătății și Guvernul României. Sunt datori să-ți răspundă!”, a scris artistul pe Facebook.