Evenimentul Zilei > International > Trupele rusești invadează regiunea Kherson Oblast. Ucrainenii ies la atac
Trupele rusești invadează regiunea Kherson Oblast. Ucrainenii ies la atac

Trupele rusești invadează regiunea Kherson Oblast. Ucrainenii ies la atac

Mai multe elicoptere militare au aterizat, ieri, în sudul regiunii Kherson Oblast, în imediata apropiere de Crimea, aducând un comando impresionant.

Mutarea rușilor amplifică astfel tensiunile, în ajunul referendumului din Crimea, pe care Ucraina și Vestul îl consideră ilegal.
Trupele rusești au invadat pe nepusă masă peninsula Crimea pe 27 februarie și, în următoarele zile, președintele Vladimir Putin și-a exprimat dorința de a utiliza forța militară asupra ucrainenilor. Ieri, patru elicoptere au aterizat lângă satul Strilkove din regiunea Kherson, aducând un comando de 60 de soldați.
Paznicii de frontieră ucraineni împreună cu soldații s-au adăostit într-un oraș vecin, Henichesk. La ora trei și jumătate după-amiaza, au sosit încă alte șase elicopere, cu încă pe atâția soldați de elită.
Aceștia le-au spus paznicilor de frontieră că au venit să apere de un posibil atac terorist stația locală de gaz deținută de Chornomornaftogaz, o companie aflată în proprietatea autorităților din Crimea. Ministrul Apărării a explicat că armata ucraineană a reacționat imediat, folosindu-se de flota aviatică, pentru a-i forța pe ruși să plece.
Oaspeții trimiși de Putin sunt încă acolo, a anunțat pe contul său de facebook, Dmytro Tymchuk, șeful Centrului de Cercetare Politică și Militară din Ucraina. “Ucraina își rezervă dreptul de a utiliza toate măsurile necesare pentru a opri invazia militară a Rusiei”, a declarat public ministrul de externe ucrainean.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: