Evenimentul Zilei > Actualitate > Trupele de elită IRANIENE se alătură celor RUSEȘTI în Siria
Trupele de elită IRANIENE se alătură celor RUSEȘTI în Siria

Trupele de elită IRANIENE se alătură celor RUSEȘTI în Siria

Iranul a trimis în săptămâna aceasta primele sale trupe terestre în Siria. Este vorba de aproximativ 1000 de pușcași marini și trupe de elită aparținând Gărzilor Revoluționare.

Acestea s-au instalat în Ghorin, o mică bază aeriană la sud de orașul port Latakia și au făcut joncțiunea cu recent debarcatele trupe de pușcași marini ruși.

Surse militare citate de Debka susțin că Moscova este pe punctul de a trimite un transport cu rachete avansate S-300 anti-aeriene, pentru a fi desfășurate la Jablah, baza pe care trupele rusești au construit-o lângă Latakia. Aceste rachete vor apăra și poziția iraniană de la Ghorin.

Jablah a fost transformată într-o mare cazarmă pentru trupele rusești care continuă să debarce în Siria, și care fac parte din Brigăzile Marine 810 și 336.

Interceptoarele MiG-31 de la baza aeriană din Mezze și de la Damasc vor oferi și ele acoperire aeriană trupelor ruso-iraniene. Pe de altă parte, submarinul nuclear gigant „Dmitri Donskoy” TK-208 se află în marș spre apele siriene.

Astfel, baza din Latakia devine o poziție foarte puternică în sprijinul regimului Assad. În același timp, ea este gata să-l găzuiască pe președintele Assad și principalii oficiali ai regimului, dacă aceștia vor fi nevoiți să părăsească Damascul.

Potrivit surselor citate de Debka, este prematur să fie determinat scopul exact al acestei enclave militare: defensiv, sau, dimpotrivă ofensiv, cu trupele ruso-iraniene încercând să recupereze teritorii de la ISIS și de la rebelii sirieni.

Nu există nici dovezi care să confirme informațiile dezvăluite joi de surse de la vârful ierarhiei militare israeliene, și anume că nou-sositele trupe iraniene au venit să ajute unitățile Hezbollah și armata siriană să elibereze de rebeli orașul Zabadani, pe care îl asediază fără succes de două luni.

Sursele Debka susțin că pentru moment unitățile rusești și iraniene sunt ocupate să-și dezvolte și să-și doteze noile baze de la Ghorin și Jablah.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: