Mai multe mii de militari suplimentari vor fi trimiși la granița dintre Statele Unite și Mexic, scrie La Croix. Anunțul a fost făcut pe 29 ianuarie de Patrick Shanahan, secretarul pentru Apărare ad interim.

În acest moment, peste 2300 de militari sunt desfășurați la graniță pentru a sigura securitatea, în timp ce migranți din America Centrală au ajuns deja aici.

Trupele militare au drept misiune să asigure sprijin logistic agenților de la frontieră, în special pentru instalarea de garduri de sârmă ghimpată.

Așa cum amintește cotidianul francez, trupele au fost desfășurate la ordinul lui Donald Trump înaintea alegerilor din luna noiembrie, când primele caravane de migranți, plecate mai ales din Honduras, soseau la frontiera Mexicului cu Statele Unite.

Decizia de a trimite trupe suplimentare a fost luată de Trump după ce președintele a anunțat un acord pentru finanțarea serviciilor federale până pe 15 februarie, după cel mai lung „shutdown” din istoria Statelor Unite.

Dincolo de această dată, Trump a afirmat că este posibilă o nouă paralizie a administrație dacă nu se va ajunge la un consens pentru finanțarea construirii unui zid între Mexic și Statele Unite.

Te-ar putea interesa și: