Evenimentul Zilei > International > Trump a întrerupt o TRADIȚIE veche de 20 de ani și NU a organizat DINEU de Ramadan
Trump a întrerupt o TRADIȚIE veche de 20 de ani și NU a organizat DINEU de Ramadan

Trump a întrerupt o TRADIȚIE veche de 20 de ani și NU a organizat DINEU de Ramadan

Musulmanii au sărbătorit duminică seara sfârșitul Ramadanului. Sub Donald Trump, Casa Albă nu a mai organizat anul acesta nici o petrecere.

Bill Clinton a inaugurat în 2016 tradiția dineurilor de sfârșit de Ramadan, toți ceilalți președinți de după el respectând acest obicei. Nu și Trump.

În 1996, Hillary Clinton a făcut oficiile de gazdă, invitând peste 150 de persoane pentru a sărbători sfârșitul postului musulman. Fiica lui Hillary, Chelsea, care avea la vremea respectivă doar 16 ani, a învățat întregul ritual islamic, pentru a face plăcere oaspeților.

Chiar și republicanul George W. Bush a organizat în fiecare an, de-a lungul celor două mandate ale sale, sărbătoarea care se numește Aid al-Fitr, chiar și după atacurile teroriste din 11 septembrie.

În locul unui dinea somptuos, Donald Trump s-a limitat să adreseze „felicitări călduroase” printr-un comunicat: „În numele poporului american, al Melaniei și al meu, trimitem sincerele noastre felicitări musulmanilor care sărbătoresc Aid al-Fitr.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.