În mai multe intervenții publice liderul de la Casa Albă, Donald Trump, susține că  tehnologia Stealth face ca avioanele să fie literalmente invizibile.  

Într-un discurs în fața veteranilor de război susținut în această vară în Kansas City, președintele Donald Trump  a precizat că F-35 a trezit invidia guvernelor altor state pentru că nu poate fi văzut în aer.

„Acesta este un avion incredibil. Nu-l puteți vedea. Deci, oamenii încearcă să comande avionul nostru. Ei spun: "Ei bine, avem o problemă – nu vă putem vedea avionul." Asta e o mare problemă. Tehnologia Stealth, super stealth. Cele mai bune din lume. Facem cel mai bun echipament militar din lume. De asemenea, amintiți-vă: locuri de muncă”, a declarat Donald.

Aceasta nu este prima dată când Trump a declarat că F-35 e invizibil. De exemplu, într-o vizită în Puerto Rico în noiembrie anul trecut, Trump a spus că F-35 este „aproape ca un luptător invizibil … Nu-l puteți vedea. Tu chiar nu poți vedea asta. Este greu să lupți cu un avion pe care nu îl puteți vedea”, scrie B1.

În realitate tehnologia Stealth nu transformă avioanele de luptă în forțe invizibile, ci le oferă capacitatea de a evita sau de a complica foarte mult detectarea și distrugerea lor.