Donald Trump a șocat opinia publică prin gestul său față de un membru al cabinetului. În timpul unui interviu acordat jurnalistului american George Stephanopoulos, președintele american s-a supărat pe șeful său de cabinet pentru că a tușit în timp ce răspundea la o întrebare și l-a poftit în afara Biroului Oval. Președintele american era întrebat de gazetarul ABC despre datele sale fiscale pe care ar fi trebuit să le prezinte încă dinainte să candideze pentru președinția SUA.

Donald Trump apare într-un clip needitat în momentul în care răspunde jurnalistului cum îl dă afară pe Mick Mulvaney, șeful său de cabinet, pentru că a strănutat în timp ce vorbea. În acel moment el oferea răspunsul uneia dintre marile dileme ale campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016:

„Nu. La un moment dat aș putea să fac asta. Este o declarație contabilă fantastică și … hai să facem asta din nou pentru că el a tușit. Dacă vrei să tușești, te rog să părăsești camera”, a spus Trump, vizibil iritat. Apoi președintele SUA a continuat: „Chiar nu poți să faci asta, nu este în regulă. OK. Hai să refacem scena, un pic diferit”, a spus liderul de la Casa Albă, conform CNN.

Scena poate fi văzută AICI.

Conform sondajului dat publicităţii de canalul de televiziune Fox News, Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, obţine 49% din intenţiile de vot, faţă de 39% cât îi revin lui Trump, în preferinţele persoanelor înscrise pe listele electorale intervievate la nivel naţional.

Senatorul independent Bernie Sanders, aflat şi el în cursa pentru alegerile primare democrate, obţine tot 49% în acest duel virtual cu miliardarul republican creditat de această dată cu 40%.

Senatoarele Elizabeth Warren şi Kamala Harris, precum şi primarul din South Bend (Indiana) Pete Buttigieg îl devansează pe Trump cu unu sau două procente.

Sondajul dat publicităţii de canalul de televiziune conservator, preferat de actualul preşedinte american, a fost realizat în perioada 9-12 iunie, cu 500 de zile înaintea scrutinului din 3 noiembrie 2020, şi are o marjă de eroare de 3%

Donald Trump urmează să îşi anunţe oficial candidatura pentru un al doilea mandat marţi, în cadrul unui miting ce va avea loc la Orlando (Florida).