Liderul american nu va repeta însă greșelile din trecut permițând încălcarea promisiunilor în ceea ce privește încetarea programelor nuclear și de dezvoltare a rachetelor, a precizat vicepreședintele american.

Statele Unite și Coreea de Nord au discutat despre o a doua întâlnire dintre liderii lor, pentru a continua discuțiile începute la summit-ul de la Singapore din iunie și a pregăti terenul pentru a pune capăt impasului nuclear dintre foștii inamici.

„Planurile sunt în desfășurare. Credem că summit-ul va avea probabil loc după 1 aprilie, însă momentul și locul sunt încă în discuție”, a declarat Mike Pence, citat de Reuters, după o întâlnire pe care a avut-o cu liderul sud-coreean Moon Jae In.

„Nu dorim să repetăm erorile comise de administrațiile precedente, sincer, ale ambelor partide politice, în cursul ultimelor decenii, când s-au făcut promisiuni, sancțiunile au fost ridicate, s-a obținut sprijin economic, și apoi încălcate.”

Pence și Moon s-au întâlnit cu ocazia summit-ului Asia-Pacific de la Singapore.

Un think tank american a anunțat luni că a identificat cel puțin 13 dintr-un număr estimat de 20 de baze de rachete încă active în Coreea de Nord.

Te-ar putea interesa și: