Evenimentul Zilei > International > Trump și Kim se ÎNTÂLNESC iar. Dar numai dacă „Omulețul-Rachetă” își respectă promisiunile
Trump și Kim se ÎNTÂLNESC iar. Dar numai dacă „Omulețul-Rachetă” își respectă promisiunile

Trump și Kim se ÎNTÂLNESC iar. Dar numai dacă „Omulețul-Rachetă” își respectă promisiunile

Vicepreședintele Mike Pence a declarat joi că Donald Trump intenționează să se întâlnească din nou cu Kim Jong Un anul viitor.

Liderul american nu va repeta însă greșelile din trecut permițând încălcarea promisiunilor în ceea ce privește încetarea programelor nuclear și de dezvoltare a rachetelor, a precizat vicepreședintele american.

Statele Unite și Coreea de Nord au discutat despre o a doua întâlnire dintre liderii lor, pentru a continua discuțiile începute la summit-ul de la Singapore din iunie și a pregăti terenul pentru a pune capăt impasului nuclear dintre foștii inamici.

„Planurile sunt în desfășurare. Credem că summit-ul va avea probabil loc după 1 aprilie, însă momentul și locul sunt încă în discuție”, a declarat Mike Pence, citat de Reuters, după o întâlnire pe care a avut-o cu liderul sud-coreean Moon Jae In.

„Nu dorim să repetăm erorile comise de administrațiile precedente, sincer, ale ambelor partide politice, în cursul ultimelor decenii, când s-au făcut promisiuni, sancțiunile au fost ridicate, s-a obținut sprijin economic, și apoi încălcate.”

Pence și Moon s-au întâlnit cu ocazia summit-ului Asia-Pacific de la Singapore.

Un think tank american a anunțat luni că a identificat cel puțin 13 dintr-un număr estimat de 20 de baze de rachete încă active în Coreea de Nord.