Securitatea a devenit una din axele campaniei pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Donald  Trump declarându-se un apărător al legii și al ordinii, în timp ce adversarul său îl acuză că a alimentat tensiunile.

Președintele SUA „încurajează cu nesăbuință violența”, a declarat Joe Biden într-un comunicat, duminică.

„Poate crede că dacă postează pe Twitter despre lege și ordine îl face puternic – dar incapacitatea sa de face apel la susținătorii săi să nu mai caute conflicte arată cât de slab este”.

Echipa de campanie a candidatului democrat a informat că acesta va susține luni un discurs pentru a răspunde la ceea ce democrații au prezentat drept întrebare pentru alegători în noiembrie: „Ești în siguranță în America lui Donald Trump?”.

Focurile de armă  de sâmbătă, la un miting al susținătorilor președintelui în Portland, Oregon (nord-vest) intervin la  o săptămână de proteste la nivel național după ce un afro-american, Jacob Blake, a fost rănit grav de gloanțele poliției din Kenosha, Wisconsin.

Donald Trump a reacționat virulent duminică pe Twitter , criticând acțiunea primarului democrat din Portland, Ted Wheeler, și refuzul său de a chema Garda Națională.

Președintele republican a denunțat, în general, ceea ce consideră a fi laxitatea orașelor administrate de democrați în fața delincvenței și a violenței, poliția fiind o responsabilitate locală în Statele Unite.

„Wheeler este incompetent, la fel ca și somnorul Joe Biden”, a postat pe Twitter chiriașul de la Casa Albă.

„Nu asta vrea marea noastră națiune. Americanii vor siguranță și securitate și NU vor să ne dezmembreze poliția!”

„Marea noastră Gardă națională ar putea rezolva aceste probleme în mai puțin de o oră”, a spus Trump.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE