Evenimentul Zilei > International > Trump a pornit războiul. Liderul SUA a luat o decizie radicală
Trump a pornit războiul. Liderul SUA a luat o decizie radicală

Trump a pornit războiul. Liderul SUA a luat o decizie radicală

Donald Trump a acuzat marţi Google că îl defavorizează ilegal în perspectiva alegerilor prezidenţiale din SUA, din 2020.

Trump a scris într-o serie de mesaje pe Twitter: Sundai Pichar, directorul general al Google, „a fost în Biroul Oval încercând din greu să explice cât de mult îi place de mine, ce treabă grozavă face Administraţia, că Google nu are legături cu armata chineză, că nu a ajutat-o pe Hillary cea Necinstită împotriva mea în Alegerile din 2016 şi că…”.

„….NU intenţionează să submineze ilegal Alegerile din 2020, în ciuda tuturor afirmaţiilor contrare. Totul a sunat foarte bine până când l-am văzut pe Kevin Cernekee, un inginer de la Google, spunând lucruri groaznice despre ce au făcut în 2016 şi că vor ‘Să se asigure că Trump pierde…” „…în 2020.’ Lou Dobbs a declarat că este vorba de o fraudă împotriva publicului american. Peter Schweizer a declarat că este sigur că au eliminat relatări negative despre Hillary Clinton şi au promovat relatări negative despre Donald Trump. Totul foarte ilegal. Urmărim Google foarte îndeaproape!”.

Dobbs şi Schweizer, la care se referă mesajele, sunt respectiv un realizator de emisiuni la televiziunea Fox şi un jurnalist de investigaţii, precizează Agerpres.

Trump a lăsat recent să se înţeleagă că administraţia pe care o conduce va ancheta Google ca urmare a comentariilor miliardarului Peter Thiel. Acesta susţine că serviciile de informaţii chineze s-au infiltrat în compania care deţine cel mai mare motor de căutare pe internet.