Evenimentul Zilei > International > TRUMP este pe PUNCTUL de a lua decizia care îl va ÎNFURIA pe PUTIN. LIDERUL SUPREM, la un PAS SĂ PIARDĂ TOT
TRUMP este pe PUNCTUL de a lua decizia care îl va ÎNFURIA pe PUTIN. LIDERUL SUPREM, la un PAS SĂ PIARDĂ TOT

TRUMP este pe PUNCTUL de a lua decizia care îl va ÎNFURIA pe PUTIN. LIDERUL SUPREM, la un PAS SĂ PIARDĂ TOT

Marți, preşedintele american, Donald Trump, a declarat că, din cauza confruntării maritime a Rusiei cu Ucraina, ar putea anula întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, prevăzută pentru finalul săptămânii în marja summitului G20 din Argentina, transmite Reuters.

Într-un interviu acordat Washington Post, Trump a precizat că marţi seara aştepta un „raport complet” de la echipa sa de securitate naţională cu privire la capturarea duminică de către Moscova a trei nave ucrainene cu echipajele lor.

„Acesta va cântări foarte mult”, a spus Trump. „Poate nu voi avea întâlnirea. Poate că nici măcar nu o voi avea… Nu-mi place această agresiune. Nu vreau această agresiune deloc”, a adăugat liderul american.

Întâlnirea Trump-Putin ar urma să aibă loc în marja summitului G20 de la Buenos Aires, ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă, reuniunea celor doi lideri având pe agendă, potrivit consilierului de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aspecte de securitate, controlul armelor şi problemele din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Rusia a deschis focul asupra unor nave ucrainene şi le-a capturat împreună cu echipajele lor, duminică, lângă Crimeea, peninsula anexată de Moscova în 2014. Cele două state s-au învinuit reciproc pentru incident.