Moscova şi Washingtonul au ajuns la un acord privind organizarea unui summit între preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, a anunţat miercuri în faţa presei consilierul de politică externă al Kremlinului, Iuri Uşakov.

El a adăugat că summitul se va desfăşura într-un loc dintr-o ţară terţă stabilit de comun acord şi că mai este nevoie de câteva săptămâni pentru pregătirea întrevederii, conform AGERPRES.

Locul şi data summitului urmează să fie anunţate joi.

Acest anunţ a fost făcut după întrevederea pe care preşedintele Vladimir Putin a avut-o miercuri la Moscova cu John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, John Bolton, a mers la Moscova, pentru a pregăti o întrevederea dintre cei doi lideri.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat pe 10 iunie că este pregătit să se întâlnească cu omologul său american „imediat” ce Donald Trump va fi pregătit pentru un summit între cei doi lideri. El a adăugat că nu a discutat cu Donald Trump despre locul în care ar putea avea loc o astfel de întâlnire.

„Este doar o chestiune tehnică”, a estimat el. „Este important ca întâlnirile de acest tip, atunci când au loc, să aibă un conţinut concret”, a adăugat Putin.