SE CUTREMURĂ lumea! Trump și Putin vor fi față în față. ÎNTÂLNIREA va avea loc pe teritoriu NEUTRU

SE CUTREMURĂ lumea! Trump și Putin vor fi față în față. ÎNTÂLNIREA va avea loc pe teritoriu NEUTRU

Știre d eultimă oră pe plan internațional. Președintele SUA, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, urmează să se întâlnească într-un summit despre care deja s-au speculat foarte multe. În utma mai multor zile de pregătiri realizate de consilierii celor doi lideri, ambele părți sunt gata să se întâlnească.

Moscova şi Washingtonul au ajuns la un acord privind organizarea unui summit între preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, a anunţat miercuri în faţa presei consilierul de politică externă al Kremlinului, Iuri Uşakov.

El a adăugat că summitul se va desfăşura într-un loc dintr-o ţară terţă stabilit de comun acord şi că mai este nevoie de câteva săptămâni pentru pregătirea întrevederii, conform AGERPRES.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locul şi data summitului urmează să fie anunţate joi.

Acest anunţ a fost făcut după întrevederea pe care preşedintele Vladimir Putin a avut-o miercuri la Moscova cu John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.

Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, John Bolton, a mers la Moscova, pentru a pregăti o întrevederea dintre cei doi lideri.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat pe 10 iunie că este pregătit să se întâlnească cu omologul său american „imediat” ce Donald Trump va fi pregătit pentru un summit între cei doi lideri. El a adăugat că nu a discutat cu Donald Trump despre locul în care ar putea avea loc o astfel de întâlnire.

„Este doar o chestiune tehnică”, a estimat el. „Este important ca întâlnirile de acest tip, atunci când au loc, să aibă un conţinut concret”, a adăugat Putin.