Fost oficial în Cabinetul lui Barack Obama, Perez a acuzat o „cultură a corupției”, care ajunge până în Cabinetul lui Trump, de la președintele Camerei reprezentanților, Paul Ryan, până la liderul majorității din Senat, Mitch McConnell.

Perez a avertizat că disputele interne din Partidul Democrat, în privința priorităților și a conducerii, vor distrage atenția de la obiectivul cel mai important: câștigarea alegerilor împotriva republicanilor în Congres.

Perez a declarat colegilor democrați că unitatea este crucială în lupta împotriva președintelui Donald Trump, ăe care l-a catalogat drept „o amenințare existențială” la adresa națiunii.

„Avem cel mai periculos președinte din istoria americană și unul dintre cele mai reacționare Congrese din istoria Americii”, a spus Perez, în timp ce se adresa participanților la prima reuniune a Comitetului Național Democrat, de la alegerea asa în această funcție, în luna februarie.

Fostul oficial al administrației Obama a acuzat „cultura corupției”, extinsă de la Casa Albă, la Congres și a vorbit despre importanța câștigării alegerilor parțiale, împotriva republicanilor, scrie Daily Mail, citând AP.

Perez a creat nemulțimiri în sânul partidului, când a schimbat și a numit alți membri al conducerea comitetelor din interior, frustrând o mulțime de politicieni democrați, care i-au susținut puternic pe Hillary Clinton sau Bernie Sanders în alegeri.

Perez ți-a cerut scuze, public, sâmbătă seara, că nu a reușit să discute cu toți cei vizați, înainte de a anunțat shcimbările din funcție, dar a explicat că este nevoie de schimbare și de întinerirea echipei, pentru a merge mai departe.

Democrații au luna viitoare alegeri pentru guvernatorul Virginiei, post pe care speră să-l păstreze, și o luptă pentru a prelua controlul de la republicani asupra postului de guvernator în New Jersey.

Anul viitor, democrați trebuie să recâștige cel puțin 24 de locuri în Congres pentru a obține controlul asupra Camerei Reprezentanților. Vor avea o bătălie dură pentru Senat, pentru că trebuie să învingă 10 politicieni republicani în state în care a câștigat Trump anul trecut în noiembrie.