Evenimentul Zilei > International > Trump VREA pedeapsa CU MOARTEA pentru traficanţii de DROGURI
Trump VREA pedeapsa  CU MOARTEA  pentru traficanţii de DROGURI

Trump VREA pedeapsa CU MOARTEA pentru traficanţii de DROGURI

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru traficanţii de droguri, încălzind cu acest argument mulţimea la o întâlnire electorală. Preşedintele a dat exemple ca model ţări: Singapore, China, dar şi Filipine. Ţări ca acestea, a explicat el, au mai puţine probleme cu dependenţa de droguri, fiindcă aplică pedeapsa capitală.

Magnatul a dat exemplul unui imputat care este condamnat la moarte pentru a fi ucis o singură persoană, în timp ce un traficant ''poate ucide mii de persoane făcând puţină puşcărie''. ''Ne ucid copiii, familiile noastre, oamenii care muncesc în această ţară. Unica modalitate de a rezolva problema drogurilor este duritatea'', a continuat el.

Apoi a lansat propunerea: ''Nu ştiu dacă ţara este gata pentru legi ca acelea din China şi din Singapore, dar trebuie să iniţiem o dezbatere'', a sugerat el, ipotizând dreptul procurorilor de  a cere pedeapsa capitală pentru ''comercianţii morţii''. A fost unul dintre cele mai aplaudate pasaje de către cei prezenţi, care aprobau cu entuziasm.

Şi poate că nu e o întâmplare că administraţia, după cum relatează Washington Post, ia în considerare această modificare care să permită reprezentanţilor acuzării de a cere pedeapsa capitală împotriva infractiunilor legate de droguri. Magnatul pare să profite electoral de această bătălie, pe fundalul luptei împotriva unui ''oraş sanctuar'' care tutelează clandestinii consideraţi de el criminali şi traficanţi. S-a întâmplat ieri, în Pennsyilvania, când l-a susţinut pe candidatul republican Rick Saccone în alegerile speciale de marţi 13 martie, pentru un loc în Cameră.