Evenimentul Zilei > International > Trump neagă că l-ar fi trimis pe Giuliani în Ucraina să caute dovezi de corupţie
Trump neagă că l-ar fi trimis pe Giuliani în Ucraina să caute dovezi de corupţie

Trump neagă că l-ar fi trimis pe Giuliani în Ucraina să caute dovezi de corupţie

Încă o surpriză neplăcută pentru democraţii furioşi care doresc să-l „îngroape politic” pe Donald Trump.

Președintele Trump a negat ferm că l-ar fi trimis pe avocatul personal Rudy Giuliani în Ucraina pentru a strânge informaţii despre dușmanii săi politici.

„Nu, nu l-am direcționat”, a declarat Trump pentru fosta gazdă Fox News, Bill O’Reilly. Dar trebuie să înțelegeți, Rudy este un mare luptător împotriva corupției.

Când O’Reilly l-a întrebat pe președinte cu privire la ce afaceri desfășura avocatul său în Ucraina, Trump a răspuns: „cereți asta lui Rudy… Dar știi, Rudy are şi alți clienți în afară de mine”, a mai spus preşedintele SUA.

Giuliani a susținut afirmațiile lui Trump imediat

„Nu a făcut-o niciodată și nu am făcut-o niciodată”, a spus Giuliani. „Nu m-am dus în Ucraina în căutarea de dovezi pentru a-l apăra împotriva acuzațiilor false ca avocat.”

Fostul primar al orașului New York a confirmat, însă, că a efectuat o anchetă personală privind „coluziunea și corupția” Ucrainei în timpul anchetei speciale a avocatului pentru interferența rusă la alegerile din 2016. „Ancheta pe care am condus-o cu privire la coluziunea și corupția ucraineană din 2016 a fost făcută doar ca avocat pentru a-mi apăra clientul împotriva acuzațiilor false, care continuau să se schimbe pe măsură ce erau respinse toate una după alta”, a replicat Giuliani potrivit nypost.

Nu este pentru prima dată când Trump îi apreciază munca avocatului său

„Rudy Giuliani este unul dintre cei mai mari luptători împotriva crimei din toate timpurile”, a declarat Trump, apreciind că avocatul său este persoana ideală care să lupte împotriva corupţiei, endemică în Ucraina.