Statele Unite ale Americii  vor trimite cu 3.750 de militari în plus la frontiera cu Mexicul pentru a combate imigraţia clandestină, crescând de şapte ori numărul de militari desfăşuraţi în zonă, a anunţat duminică Pentagonul, informează Agerpres.

 

„Departamentul de Apărare va desfăşura cu circa 3.750 de oameni mai mulţi pentru a aduce sprijin suplimentar pazei de frontieră de la graniţa de sud-vest, (sprijin) aprobat de secretarul de stat interimar Patrick Shanahan la 11 ianuarie”, se spune într-un comunicat al Pentagonului.

 

Astfel, efectivele militare vor ajunge la 4.350 de oameni, comparativ cu 600 până acum.

 

Această desfăşurare este prevăzută pentru trei luni. În timpul acestei perioade, „vom continua să evaluăm componenţa forţelor necesare pentru a îndeplini misiunea de protecţie şi a securiza frontiera de sud”, a adăugat Pentagonul.

 

Preşedintele Donald Trump a acordat Congresului timp până la 15 ianuarie pentru a se pune de acord asupra finanţării unui zid anti-imigraţie pe care liderul american îl vrea construit la această frontieră. Potrivit lui Trump, porţiuni din acest zid ar urma să fie prelungite pentru a stăvili ceea ce el descrie drept „o invazie de infractori” veniţi din America Latină.

 

„Cu caravane care traversează Mexicul în direcţia ţării noastre, republicanii trebuie să fie pregătiţi să facă tot ce va fi necesar pentru o securitate SOLIDĂ la frontieră", a postat Trump pe Twitter. „Democraţii nu fac nimic. Dacă nu există zid, nu există securitate. Trafic de fiinţe umane, droguri şi criminali de tot soiul: STAŢI DEPARTE!”, a adăugat Donald Trump.

 

Adversarii săi Democraţi, care au preluat în noiembrie majoritatea în Camera Reprezentanţilor, resping ferm acest proiect pe care îl denunţă ca fiind inuman şi costisitor.

 

Această dispută cu privire la zid a provocat cea mai îndelungată închidere a administraţiei federale, private de buget (shutdown), care a durat 35 de zile, până la 25 ianuarie.

Te-ar putea interesa și: