Este ştiut faptul că Trump Jr. conduce afacerile familiei în această perioadă cât tatăl său este la Casa Albă. Din acest motiv se află în India unde promovează locuinţele de lux pe cea mai mare piaţă  pentru Trump Organization, în afara Statelor Unite.

Dezvoltatorii indieni promit să aducă primul grup de cumpărători din noul proiect Trump Towers la New York pentru un eveniment cu Donald Trump Jr. potrivit știrilor indiene și a unui videoclip de pe unul dintre site-urile dezvoltatorilor.

Presa din India a fost umplută cu anunţuri despre vizita lui Trump Jr şi cel mai recent proiect din Gurgaon – un important centru financiar şi tehnologic din India, cu mesajul de tip electoral: "Trump este aici – eşti invitat!".

Presa din  SUA a avertizat faptul că ar exista un conflict de interese în ceea ce priveşte  vizita lui Trump Jr. în India, "acuzându-l pe preşedintele Donald Trump că profită de funcţia sa de la Casa Albă pentru a-şi dezvolta afacerile".

Proiectul grandios care se va ridica deasupra Gurugramului, o suburbie din New Delhi, a devenit ultima chestiune care pune întrebări în legătură cu modul în care familia Trump se ocupă de convergența afacerilor și a politicii. Rapoartele din presa indiană urmate de un articol de la Washington Post, au adus noi acuzații de trafic de influență, mai notează nytimes.com.