Documentele au fost trimise comisiilor pentru serviciile de informaţii şi celor judiciare din Camera Reprezentanţilor şi Senat, la cererea acestora, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sarah Isgur Flores. 

Membrii Congresului vor să afle dacă Trump a avut dreptate când a susţinut că Obama a ordonat serviciilor să îi intercepteze comunicaţiile, în timpul campaniei electorale de anul trecut. 

Preşedintele comisiei pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor, congresmanul republican Devin Nunes, a declarat vineri că Departamentul Justiţiei "s-a conformat pe deplin" solicitărilor comisiei. 

Potrivit Reuters, o sursă guvernamentală, a cărei identitate nu este dezvăluită, a afirmat că prima examinare a materialelor de la ministerul justiţiei pare să indice că acestea nu conţin nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor lui Trump. Acesta a scris mesaje pe Twitter în care vorbea despre ascultarea telefoanelor sale sau a celor din Trump Tower, clădirea sa din New York care a fost folosită şi ca sediu pentru campania sa electorală.