Trump, în stare de șoc! Ivanka a fost amenințată cu moartea. Serviciile Secrete, în alertă

Trump, în stare de șoc! Ivanka a fost amenințată cu moartea. Serviciile Secrete, în alertă

Eminem profită de marea sa populariate şi scoate o melodie în care pomeneşte de asasinarea fiicei preşedintelui, Ivanka Trump.

Imediat a fost acuzat de "comportament neadecvat" unde a folosit "cuvinte ameninţătoare" în melodia care vorbeşte despre uciderea Ivankăi.

Libertate de expresie, da, dar cu limite

Principiul garantat de Primul Amendament al Constituţiei americane are totuşi limitele sale, deoarece trebuie avut în vedere experienţa amară prin care abia a trecut rapperul Eminem şi mass-media abia a aflat. Cunoscut pentru vorbele sale dure, recent a fost audiat de serviciile secrete. Cauza? Textul cântecului său ''Framed'', din albumul Revival.

Într-una dintre piese, are comentarii incomode către Donald Trump, dar şi la adresa fiicei sale Ivanka Trump. "Donald Duck este camionul Tonka din curte / Dar, prietene, ce face Ivanka Trump în portbagajul maşinii mele? / De ce mă simt un pic responsabil pentru această blondă proastă / Acel fierăstrău care a fost aruncat în lac / După un omicidiu de care nimeni nu-şi va aminti...''.

Ne puteți urmări și pe Google News

O chestiune care a şocat opinia publică dar şi serviciile secrete ale Statelor Unite

Mai ales că sunt cunoscute îndatoririle serviciilor secrete faţă de preşedinte şi a familia sa. Aşa au decis să audieze rapperul pentru a preîntâmpina posibile fapte şi pentru a-l determina să-şi dea seama de gravitatea ameninţărilor care ar putea veni de pe urma acelor versuri care instigă la moarte şi violenţă.

Un comportament "ameninţător"

BuzzFeed, care a dezvăluit aceste informaţii, a afirmat că faptele au fost denunţate poliţiei de către un jurnalist de pe site-ul TMZ. El încerca să descopere dacă începuse vreo anchetă împotriva lui Eminem. Dar serviciile secrete nu-i răspundeau, chiar dacă el reclama "comportament neadecvat" având "cuvinte ameninţătoare". Circumstanţele agravante tebuiau să fi fost remarcate de ochii şi urechile acestora, mai ales că rapperul era în acest sens un recidivist.

Semn că nimic nu se pierde, totul se transformă, Eminem a folosit această experienţă în albumul său Kamikaze, iar piesa principală, ''The Ringer'', conţinea referiri explicite la acţiunea întreprinsă de serviciile secrete împotriva sa. Un album care a avut un succes comercial uriaş, devenind disc de aur în câteva săptămâni. Între timp, rapperul rebel este mai liber decât pasărea cerului deşi instigă de cele mai multe ori la violenţă şi nu numai.