Președintele american a reacţionat, scriind pur și simplu „mulțumesc pentru aceste cuvinte foarte drăguțe” ca răspuns laudei care i-a fost adresată.
„Mulțumesc lui Wayne Allyn Root pentru cuvintele sale frumoase”„Wow! „
Donald Trump a promovat o afirmație potrivit căreia poporul evreu îl iubește ca și cum ar fi „regele” țării și „a doua venire a lui Dumnezeu”.  „Președintele Trump este cel mai mare președinte pentru evrei și pentru Israel din istoria lumii, nu doar pentru America, el este cel mai bun președinte pentru Israel din istoria lumii … iar poporul evreu din Israel îl iubește… Regele Israelului ”, a postat Trump citând pe Wayne Allyn Root, realizator la radio cunoscut şi pentru promovarea teoriilor conspirației.
„Dar este în regulă, dacă continuă să facă ceea ce face, este bine pentru toți evreii, negrii, homosexualii, toată lumea. Este bun pentru toți din America care își doresc un loc de muncă”.
Dar mulți utilizatori de pe social media nu par să fie de acord cu această evaluare și au profitat rapid de oportunitatea de a-l mustra pe Trump după ce a postat aceste mesaje cu laude.
În schimb, o serie de personalități, inclusiv fiul premierului israelian Benjamin Netanyahu, l-au lăudat pe Trump, descriindu-l drept un prieten al Israelului și al poporului evreu.