Evenimentul Zilei > International > Trump: Germania DATOREAZĂ sume IMENSE de bani NATO
Trump: Germania DATOREAZĂ sume IMENSE de bani NATO

Trump: Germania DATOREAZĂ sume IMENSE de bani NATO

Germania datorează sume imense de bani alianței NATO, iar Statele Unite trebuie să primească bani pentru apărarea puternică şi foarte costisitoare pe care o oferă, a declarat președintele SUA, Donald Trump, la puțină vreme după întrevederea cu cancelarul german Angela Merkel.

Germania datorează sume imense de bani NATO & Statele Unite trebuie să fie plătite pentru apărarea puternică şi foarte costisitoare pe care o oferă Germaniei!”, a scris Trump pe Twitter, la o zi după vizita la Casa Albă a cancelarului german Angela Merkel. 

Agenţia de presă germană DPA, citată de Agerpres, aminteşte că, la conferinţa de presă comună cu Merkel, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este „foarte nedrept pentru Statele Unite” că aliaţii europeni profită de pe urma sumelor pe care SUA le alocă apărării.

„Aceste ţări trebuie să plătească ceea ce datorează”, a declarat el vineri, mulţumindu-i totodată cancelarului Merkel pentru angajamentul Germaniei de a-şi spori contribuţia la bugetul NATO prin alocare a 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare. 

Într-un alt mesaj postat pe Twitter, Trump s-a referit şi la întrevederea pe care a avut-o cu cancelarul Merkel. „În pofida a ceea ce aţi auzit din ŞTIRILE FALSE, am avut o întrevedere GROZAVĂ cu cancelarul german Angela Merkel”, a mai scris președintele Statelor Unite ale Americii.