Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump e pe cale să revină pe rețelele de socializare. Fostul președinte are un plan măreț
Trump e pe cale să revină pe rețelele de socializare. Fostul președinte are un plan măreț

Trump e pe cale să revină pe rețelele de socializare. Fostul președinte are un plan măreț

Donald Trump se întoarce pe rețelele de socializare - cu propria sa platformă. Un consilier senior a declarat săptămâna trecută la Fox News că fostul președinte, interzis definitiv de pe Twitter, va relua activitatea online dintr-un serviciu propriu.

Donald Trump se întoarce pe rețelele de socializare – cu propria sa platformă. Un consilier senior a declarat săptămâna trecută la Fox News că fostul președinte, interzis definitiv de pe Twitter, va relua activitatea online dintr-un serviciu propriu.

„Cred că îl vom vedea pe președintele Trump revenind pe rețelele de socializare probabil în aproximativ două sau trei luni cu propria sa platformă”, a declarat duminică consilierului politic Jason Miller pentru Fox News.
„Și acesta este ceva care cred că va fi cel mai tare spectacol în rețelele de socializare. Va redefini complet jocul și toată lumea va aștepta și urmări să vadă ce face exact președintele Trump”.

Nu au fost dezvăluite alte detalii. Miller a observat că Trump a organizat „întâlniri de mare putere” la conacul său Mar-a-Lago din Florida pentru a discuta despre întreprindere și că „numeroase companii” s-au adresat omului de afaceri. „Această nouă platformă va fi mare”, a adăugat Miller, prezicând că „zeci de milioane de oameni” se vor alătura site-ului.

Trump, scos de pe internet

La câteva zile după atacul de la Capitolul SUA , Twitter a suspendat definitiv contul personal al lui Trump, invocând temerile că postările sale ar putea incita la violență în SUA.

„Am prezis mult timp că se va întâmpla acest lucru”, a scris el într-un mesaj trecător pe contul oficial de la Casa Albă. „Am negociat cu diverse alte site-uri și vom avea un mare anunț în curând, în timp ce ne uităm și la posibilitățile de a ne construi propria platformă în viitorul apropiat. Nu vom fi TACUTI”, a scris pe Twitter fostul comandant șef.

YouTube a suspendat accesul lui Trump după ce susținătorii săi au luat cu asalt Washingtonul, D.C., pe 6 ianuarie; interdicția de șapte zile a fost prelungită mai târziu pentru încă o săptămână și apoi pe termen nelimitat – până când riscul violenței politice s-a diminuat. De asemenea, Facebook l-a interzis lui Trump după insurecția violentă din capitala națiunii, mergând până la înființarea unei înalte instanțe și acceptarea comentariilor publice pentru a contribui la pronunțarea „suspendării nedeterminate”.