Editura Evenimentul si Capital

Donald Trump – cronica unui LINȘAJ mediatic, intelectual și artistic. Cine sunt BIZARII anti-fasciști cu metode FASCISTE?

Donald Trump
Autor: | | 17 Comentarii | 2499 Vizualizari

Din cele 100 de zile „de miere” impuse de cutuma americană opoziției pentru ca noul președinte să-și aplice programul, lui Trump nu i s-a acordat nici măcar o singură zi.

Un senzațional editorial de Gilles William Goldnadel în Le Figaro.

Acest articol este scris mai întâi pentru a consemna un fapt: înainte de a fi comis cel mai mic act prezidențial condamnabil, al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii este condamnat dinainte de cei care spun că urăsc prejudecățile.

Indiferent de succesele și eșecurile ce vor urma, onestitatea ne cere să constatăm că primul american, tratat ca ultimul american, este tăvălit ca nici un alt președinte ales până acum.

Nu este vorba doar de un proces de intenție spectaculos, ci, mai profund, de o contestare a legitimității înseși a președintelui ales.

Și nu doar în Statele Unite. Astfel, la radioul public francez, încă de vineri dimineața, invitata programului matinal al France Inter, Sylvie Laurent, istoric care scrie mai ales în Libération (ziar socialist – n.r.), punea răspicat sub semnul întrebării această legitimitate.

Pentru a explica absența din emisiune a oricărui intelectual favorabil lui Donald Trump, realizatorul Patrick Cohen a explicat că nu cunoaște nici unul.

Tonul fusese dat de același post de radio săptămâna trecută, unde realizatoarea revistei presei cita dintr-un blog semi-confidențial elemente ce nu puteau fi verificate, care te făceau să crezi că președintele ales este un fervent adept al ondinismului.

Aceeași presă care pune la zid „sfera rușinoasă” (cum este numită presa care nu face parte din „mainstream” – n.r.) și știrile false de pe internet nu ezita să practice coprofagia mediatică, ca și când, pentru a contesta legitimitatea președintelui blestemat, cele mai detestabile mijloace ar fi devenit brusc legitime, în marea tradiție geometrică și variabilă a stângii morale.

Să precizăm mai întâi termenii dezbaterii: este posibil ca, asemenea autorului acestor rânduri, să nu apreciezi stilul, declarațiile, mentalitatea președintelui american, care se caracterizează, ca să ne exprimăm simplu, prin vulgaritate. Totuși, pentru aceasta, nu este interzis, ba chiar s-ar impune să fim încercați de un sentiment de revoltă față de contestarea de natură fascizantă a verdictului dat de urne și față de expresia acestei contestări, care ia forma unui război civil.

Acest război civil este declarat între lumea virtuală a Hollywood-ului și lumea reală a muncitorilor și a claselor de mijloc care l-au adus la putere pe Donald Trump.

Nimeni nu știe cum se va încheia acest conflict. Nimeni nu este capabil să spună cine va câștiga, între heralzii poeziei politice și noul erou al realismului brut.

Însă, în zorii acestui război nemilos, onestitatea intelectuală și morală impune să scriem că acești așa-ziși antifasciști sunt cei care au declanșat războiul, și încă cu metode fascizante, care produc greața.

Astfel, Jennifer Holliday, renumită cântăreață de culoare, a venit să explice la televiziune din ce motive, după ce inițial acceptase, a refuzat până la urmă să cânte la învestitura președintelui.

Crezuse, a declarat ea, că va fi vorba de un moment de unitate, însă „nu realizase că oamenii nu acceptau rezultatele alegerilor”.

A doua zi după ce se anunțase inițial că acceptă să cânte, Jennifer a primit mii de mesaje dușmănoase pe Twitter, în care era făcută „trădătoare a rasei sale” și „cioară”. „Am primit amenințări cu moartea, îndemnuri să mă sinucid, a fost oribil!”

Holliday a constatat cu tristețe că multe din aceste mesaje veneau de la comunitatea sa de culoare, mai ales de la organizația radicală Black Lives Matter, aceea de care președintele Obama s-a apropiat mult în ultimele săptămâni ale mandatului său.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI