Documentul, din care un exemplar a intrat în posesia LifeSiteNews de la o sursă care lucrează în Medicina Militară a US Army, a fost expediat miercuri dimineață de către șeful Serviciului, General Locotenent Nadja West.

„De-a lungul istoriei, bravii soldați, navigatori, membri ai Marinei, aviatori și membri ai Gărzii de Coastă LGBT au slujit și luptat pentru națiunea noastră. Pregătirea și voința lor au făcut armata noastră mai puternică și națiunea noastră mai sigură”, se arată în comunicat.

Documentul continuă politica lui Obama de a elogia violențele anti-poliție din 1969, de la un „bar gay” din New York (Stonewall Inn), ca făcând parte din nobila istorie de emancipare și de luptă pentru drepturi civile a Americii.

„Luna Mândriei comemorează evenimentele din iunie 1969 din New York, cunoscute ca mișcările Stonewall, care sunt privite îndeobște ca începutul mișcării pentru drepturile LGBT”, se mai scrie în documentul US Army.

Însă conservatorii critici, precum John Lofton, notează natura violentă și vicioasă a protestelor „gay” de la Stonewall, inclusiv faptul că un protestatar „l-a amenințat verbal pe un polițist că-l violează”.

Citând o carte despre Stonewall semnată de un homosexual, Lofton scrie că barul, desemnat de Obama în 2016 drept primul „Monument Național” LGBT, „era plin de cocote masculine și ‘drag queens’ (bărbați îmbrăcați în haine de femei) drogați și beți”.

Colonelul Ron Crews, directorul executiv al Alianței pentru Libertate Religioasă a Preoților Militari, care se aștepta ca promovarea culturii pro-LGBT din US Army să se mai domolească sub noua administrație, constată că „până acum nu am văzut nimic din ce am sperat”.