Trump s-a deplasat la Council Bluffs (Iowa) pentru a susţine candidaţii republicani la alegerile parţiale prevăzute pe 6 noiembrie, care vor determina dacă republicanii vor deţine controlul asupra Congresului. El a denunţat ''campania necinstită, ruşinoasă, de distrugere politică şi personală'' pe care o poartă democraţii împotriva candidaţilor săi.

Reamintim că judecătorul Brett Kavanaugh a fost acuzat de către o fostă colegă, de agresiune sexuală datând din adolescenţa lor. ''Au vrut să distrugă pe acest om'', a întărit Donald Trump. ''Ceea ce aceşti democraţi i-au făcut lui Brett este o ruşine naţională''. Preşedintele SUA nu s-a mulţumit doar cu atât şi a adresat ameninţări de destituire a judecătorului implicat. Mai mult, a pomenit despre pericolele care pot apărea în Congres peste o lună: O mişcare tactică a republicanilor de a juca pe cartea ''extremismului'' democraţilor şi împotriva mişcării controversate #metoo, care a împărţit America în două.

Cu o zi înainte, în timpul ceremoniei de depunere a jurământului la Casa Albă, a judecătorului, Donald Trump prezentase deja ''în numele naţiunii (lui)'', scuzele pentru Brett şi întreaga familie Kavanaugh pentru durerea şi suferinţa teribile pe care erau obligaţi să le îndure.  Anterior, el a asigurat că aceste acuzaţii au fost o '' înscenare''  a democraţilor şi că au fost ''pe deplin inventate şi fabricate''. ''Se întâmplă să fii vinovat de ceva de care nu eşti vinovat. Este un moment dificil'', a mai delarat Trump citat de presa americană.

Te-ar putea interesa și: