Evenimentul Zilei > International > Trump – Biden: Dezbatere cu microfoanele tăiate. Cine este favorizat?
Trump – Biden: Dezbatere cu microfoanele tăiate. Cine este favorizat?

Trump – Biden: Dezbatere cu microfoanele tăiate. Cine este favorizat?

Donald Trump și Joe Biden vor avea microfoanele tăiate în timpul dezbaterii de joi, atunci când nu va fi rândul lor să vorbească, a anunțat Comisia pentru Dezbateri Prezidențiale.

Regula a fost creată pentru a se evita întreruperile și suprapunerile, constatate cu prilejul primei dezbateri, a scris New York Times.

Comisia a afirmat că ambele echipe de campanie ar putea să nu fie încântate, în condițiile în care consilierii lui Trump și Biden au fost informați luni de schimbarea de regulament.

„Am realizat, după discuții cu amândouă echipele de campanie electorală, că nici una dintre ele nu se total mulțumită de măsurile anunțate astăzi”, a anunțat Comisia într-un comunicat dat publicității.

„Unii ar putea spune că au mers prea departe, iar alții că nu au mers suficient de departe. Suntem convinși că aceste măsuri au identificat un echilibru just și că sunt în interesul poporului american, cel pentru care aceste dezbateri sunt organizate”, a continuat comunicatul.

Fiecare candidat va dispune de două minute pentru a răspunde la întrebările moderatorului, perioadă de timp în care microfonul oponentului său va fi tăiat.

După ce fiecare dintre candidați va fi răspuns, cele două microfoane vor fi deschise, pentru ca Trump și Biden să poată dezbate liber.

După prima dezbatere, care a avut loc pe 30 septembrie, Comisia a declarat că „ar trebui adăugată o structură suplimentară la formatul dezbaterilor rămase pentru a asigura o discuție mai ordonată a temelor”, a scris New York Times.

Cei care au planificat dezbaterea au fost mai ezitanți în a face modificări, după ce Trump s-a retras de la a doua dezbatere, pentru că se dorea ca aceasta să fie una virtuală, nu un duel față în față.

„Președintele Trump este decis să dezbată cu Joe Biden indiferent de schimbările de reguli de ultim moment din partea Comisiei părtinitoare, într-o ultimă tentativă de a oferi avantaj candidatului lor favorit”, a afirmat Bill Stepien, directorul de campanie electorală al lui Donald Trump, într-un comunicat.

Trump îi va pune întrebări lui Biden despre fiul său, Hunter, și despre China, deoarece dezbaterea are ca temă politica externă, a adăugat Stepien.

„Dacă presa nu îi pune lui Joe Biden aceste întrebări, atunci o va face Președintele, nu va mai exista scăpare pentru Biden”, a explicat Stepien.

Echipa de campanie electorală a lui Joe Biden nu a reacționat imediat la anunțul modificărilor.

Prima dezbatere a fost una încâlcită, scăpată total din mână de moderator. Suporterii lui Trump au afirmat că favoritul lor a greșit întrerupându-l pe Biden, deoarece astfel derapajele de memorie ale acestuia nu au mai fost atât de vizibile.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.