Evenimentul Zilei > International > Trump bagă Partidul în ŞEDINŢĂ
Trump bagă Partidul în ŞEDINŢĂ

Trump bagă Partidul în ŞEDINŢĂ

Donald Trump i-a convocat pe principalii reprezentanţi ai Partidului Republican la Camp David pentru a fixa priorităţile legislative pe 2018.

Liderul de la Casa Albă are programate mai ales discuţii cu şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Paul Ryan, şi cu şeful majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell.

Donald Trump a încheiat anul 2017 cu un mare succes legislativ – adoptarea unei vaste reforme fiscale, care reprezintă cea mai mare tăiere de taxe pentru companii şi particulari din istoria Statelor Unite – şi îşi doreşte să continue pe aceeaşi linie.

Casa Albă şi-a fixat ca priorităţi pentru 2018 un program de înnoire a infrastructurilor (una din promisiunile făcute în campania electorală), revizuirea ajutoarelor sociale şi o reformă a imigraţiei.

Acest weekend de la Camp David urmăreşte stabilirea unui calendar pentru aceste reforme, ca şi o strategie politică în vederea alegerilor de la jumătatea mandatului, programate în noiembrie şi în care se vor reînnoi toţi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din cei o sută de membri ai Senatului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.