Evenimentul Zilei > International > TRUMP și-a folosit ASUL din MÂNECĂ. Ce a făcut președintele SUA cu trupele din SIRIA
TRUMP și-a folosit ASUL din MÂNECĂ. Ce a făcut președintele SUA cu trupele din SIRIA

TRUMP și-a folosit ASUL din MÂNECĂ. Ce a făcut președintele SUA cu trupele din SIRIA

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că va retrage trupele militare din Siria și că dorește ca retragerea să fie „coordonată” cu Turcia.

Pentagonul a anunţat duminică semnarea ordinului de retragere a trupelor americane din Siria, pe care preşedintele Donald Trump o doreşte „lentă şi extrem de coordonată” cu Turcia, scrie Agerpres.

O astfel de strategie vizează să evite vidul de putere în regiunile controlate de rebelii kurzi de care ar putea beneficia regimul lui Bashar Al-Assad.

„Decretul pentru Siria a fost semnat”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului fără să ofere mai multe detalii.

Donald Trump a ordonat miercuri retragerea cât mai rapidă a celor 2.000 de militari americani staţionaţi în nord-estul Siriei unde luptă împotriva jihadiştilor alături de Forţele democratice siriene (FDS), o coaliţie de miliţii arabo-kurde.

Preşedintele, opozant de multă vreme faţă de prezenţa SUA într-un război pe care îl consideră costisitor, a apreciat că trupele americane nu mai sunt utile, deoarece gruparea Stat Islamic (SI) "a fost în mare parte învinsă".

Această retragere va lăsa miliţiile kurde din Unităţile de apărare a poporului fără sprijin militar în contextul în care Turcia ameninţă să le atace, considerând că luptătorii kurzi sunt terorişti.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: