Administrația Trump are în vedere un pachet de măsuri de stimulare a economiei, pentru a contracara pierderile provocate de epidemie. Pachetul a fost estimat la un trilion (1000 de miliarde) de dolari, potrivit surselor citate de Reuters.

Din acest pachet ar face parte și propunerea de a trimite cecuri individuale de câte 1000 de dolari fiecărui american, dar detaliile acestei măsuri nu sunt clare încă.

Cetățenii cu venituri mari ar putea să nu se califice ca beneficiari pentru această măsură, a declarat Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Liderul senatorilor Republicani, Mitch McConnell, a afirmat că Senatul va vota săptămâna aceasta o lege de urgență de mai multe miliarde de dolari, aprobată sâmbătă de Camera Reprezentanților.

Potrivit Reuters, Mnuchin i-ar fi avertizat în privat pe senatorii Republicani că șomajul ar putea atinge 20% dacă Congresul nu acționează rapid.

McConnell a declarat că senatorii nu vor părăsi orașul până la adoptarea pachetului respectiv.

Proiectul legii ar oferi teste pentru coronavirus gratuite, ar institui concedii de boală plătite pentru majoritatea lucrătorilor și ar majora indemnizațiile de șomaj.

Bursa americană și-a revenit marți după ce cu o zi înainte atinseseră nivelul cel mai scăzut de la crahul din 1987, după ce Trezoreria a luat măsuri suplimentare pentru a mări cantitatea de lichidități de pe piață.

Indicele bursier a închis cu o creștere de 6%.

În condițiile în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus în toate cele 50 de state americane, iar numărul total a depășit 6400, milioane de cetățeni au rămas acasă.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că se gândește la posibilitatea de a le impune celor 8,5 milioane de locuitori „să rămână acasă”.

„Este o decizie foarte, foarte dificilă”, a spus de Blasio, „cu care nu ne-am mai confruntat niciodată”.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat la CNN că nu crede că o astfel de obligație ar putea funcționa.

Celor circa 6,7 milioane de locuitori din San Francisco li s-a dat deja ordin să rămână în case, cu excepția ieșirilor obligatorii, până pe 7 aprilie.

Restaurantele, barurile, sălile de gimnastică și alte asemenea obiective, considerate „neesențiale”, au fost închise. Au rămas însă deschide punctele de distribuția a cannabisului, care este considerat de autoritățile de sănătate drept „medicament esențial”.