Președintele Donald Trump a declarat miercuri că el crede că modul în care China a abordat Coronavirus este dovada că Beijingul „va face tot ce îi stă în putere” pentru ca el să piardă la alegerile din noiembrie, scrie Reuters.

Într-un intervie oferit Reuters în biroul oval de la Casa Albă, Trump a vorbit dur despre China și a anunțat că deja ia în considerare diferite opțiuni pentru consecințele ce urmează să le resimtă Beijingul.

„Le pot face multe lucruri”, a declarat Trump.

Președintele american dă vina pe China pentru pandemia globală care a ucis cel puțin 60.000 de americani și a aruncat economia din SUA într-o mare recesiune.

Trump, deși acuzat foarte des că nu a acționat mai repede în vederea pregătirii SUA pentru Coronavirus, a declarat că China ar fi trebuit să fie mult mai activă cu privire la această problemă globală, și să fi anunțat mai devreme întreaga lume.

„China va face orice ca eu să pierd această cursă electorală”, a spus Trump. Acesta crede că Beijingul vrea ca oponentul său democrat, joe Biden, să câștige cursa pentru a mai „elibera din tensiunea pusă pe China în ceea ce privește comerțul și alte probleme”.

„Folosesc în mod constat relațiile publice ca să pară că ei sunt partidele inocente”, a mai spus Trump despre oficialii chinezi.