Ei cumpără cantități masive de armament, în valoare de 150 de miliarde de dolari. Și, spre deosebire de alte țări cărora trebuie să le acordăm subvenții la tot, ei plătesc. Deci Arabia Saudită este un cumpărător masiv al produselor americane. Iar asta înseamnă ceva pentru mine. Creează noi locuri de muncă”, a explicat Trump la emisiunea „Întâlnește presa”, pe NBC.

Întrebat de gazda emisiunii dacă aceste sume îl fac să ignore comportamentul necorespunzător, Trump a nuanțat folosindu-se de două argumente: Iran și toate problemele din zona Orientului Mijlociu, pe de-o parte, și lupta pentru supremație cu Rusia și China.

Nu, nu îmi place comportamentul rău al nimănui. Au fost investigați masiv de toată lumea”, a început Trump, care a folosit bluff-ul Iran, China, Rusia pentru a devia discuția atunci când a fost întrebat de ce nu ordonă FBI-ului să investigheze crima lui Khashoggi. „Iran omoară mulți oameni zilnic. Orientul Mijlociu este un mediu ostil. Și mai sunt și alte state în zonă – nu vreau să dau nume – care comit crime. Și uită-te la toată prolema. Arabii au cheltuit peste 400 de miliarde de-a lungul timpului. Asta înseamnă multe locuri de muncă. Nu sunt un fraier să zic că nu vreau să fac afaceri cu ei, pentru că dacă nu vor cumpăra de la noi, vor cumpăra de la China sau Rusia. Noi producem cel mai bun echipament militar din lume, dar și Rusia și China produc armament de calitate, iar Arabii vor cumpăra de la ei. Așa că, ia-le banii!”, a fost concluzia președintelui american.