Evenimentul Zilei > International > Trump, apărat de fostul procuror din scandalul Lewinsky
Trump, apărat de fostul procuror din scandalul Lewinsky

Trump, apărat de fostul procuror din scandalul Lewinsky

Alături de Kenneth Starr, actor central în dosarul Lewinsky, din echipa apărării face parte și fostul avocat al lui O.J. Simpson

Fostul procuror Kenneth Starr, piesă grea în scandalul fostei stagiare de la Casa Albă, Monica Lewinsky, notorie după aventura pe care a avut-o cu fostul președinte al SUA, Bill Clinton, în perioada 1995-1996, din echipa apărării lui Donald Trump mai face parte și profesorul de drept și avocatul Alan Dershowitz, care l-a apărat pe O.J. Simpson.

Dacă Casa Albă a decis să nu participe la ancheta cu privire la punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, desfășurată în Camera Reprezentanților, unde democrații sunt majoritari, ea va fi însă reprezentantă în forță în fața Senatului, unde republicanii domină.

Obiectivul este dublu: achitare, bineînțeles, dar și o victorie în războiul de comunicare care se va juca dincolo de pereții clădirii, cu ținta alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, scrie AFP.

Lewinsky: îți bați joc de mine?

Al 45-lea președinte al Statelor Unite este pus sub acuzare pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului
Alan Dershowitz a apărat o serie de celebrități de-a lungul anilor, inclusiv, mai nou, pe finanțistul Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat sexual minore.

Epstein a fost găsit mort în înschisoare, în august anul trecut.

Însă Dershowitz a preferat să-și minimalizeze rolul și să rămână la distanță: „cred că se merge prea departe în a afirma că sunt un membru al echipei lui Trump”.

„Mi s-a cerut să-mi prezint agrumentele constituționale împotriva destituirii. Voi fi prezent pentru o oră și asta e tot”, a adăugat Dershowitz.

Kenneth Starr, al cărui nume a înconjurat lumea în anii 90 din cauza anchetei, în calitate de procuror special, legăturii fostului președinte Clinton cu Monica Lewinsky, a lucrat apoi ca avocat, profesor de drept și rector.

„Este, clar, ziua în care te întrebi: își bați joc de mine?”, a reacționat Monica Lewinsky, pe Twitter, după ce a aflat din presă rolul fostului procuror.

Un obișnuit al platourilor de televiziune, Kenneth Starr a subliniat în mai multe reprize că punerea sub acuzație a lui Trump nu este fondată, spre deosebire de cea a lui Bill Clinton, care a fost acuzat că a mințit sub jurământ.