Fostul procuror Kenneth Starr, piesă grea în scandalul fostei stagiare de la Casa Albă, Monica Lewinsky, notorie după aventura pe care a avut-o cu fostul președinte al SUA, Bill Clinton, în perioada 1995-1996, din echipa apărării lui Donald Trump mai face parte și profesorul de drept și avocatul Alan Dershowitz, care l-a apărat pe O.J. Simpson.

Dacă Casa Albă a decis să nu participe la ancheta cu privire la punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, desfășurată în Camera Reprezentanților, unde democrații sunt majoritari, ea va fi însă reprezentantă în forță în fața Senatului, unde republicanii domină.

Obiectivul este dublu: achitare, bineînțeles, dar și o victorie în războiul de comunicare care se va juca dincolo de pereții clădirii, cu ținta alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, scrie AFP.

Lewinsky: îți bați joc de mine?

Al 45-lea președinte al Statelor Unite este pus sub acuzare pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului
Alan Dershowitz a apărat o serie de celebrități de-a lungul anilor, inclusiv, mai nou, pe finanțistul Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat sexual minore.

Epstein a fost găsit mort în înschisoare, în august anul trecut.

Însă Dershowitz a preferat să-și minimalizeze rolul și să rămână la distanță: „cred că se merge prea departe în a afirma că sunt un membru al echipei lui Trump”.

„Mi s-a cerut să-mi prezint agrumentele constituționale împotriva destituirii. Voi fi prezent pentru o oră și asta e tot”, a adăugat Dershowitz.

Kenneth Starr, al cărui nume a înconjurat lumea în anii 90 din cauza anchetei, în calitate de procuror special, legăturii fostului președinte Clinton cu Monica Lewinsky, a lucrat apoi ca avocat, profesor de drept și rector.

„Este, clar, ziua în care te întrebi: își bați joc de mine?”, a reacționat Monica Lewinsky, pe Twitter, după ce a aflat din presă rolul fostului procuror.

Un obișnuit al platourilor de televiziune, Kenneth Starr a subliniat în mai multe reprize că punerea sub acuzație a lui Trump nu este fondată, spre deosebire de cea a lui Bill Clinton, care a fost acuzat că a mințit sub jurământ.