Mass-media locale au preluat marţi o scrisoare a avocatului artistului trimisă lui Trump, în care este exprimată nemulţumirea lui Pharell Williams în legătură cu utilizarea acestei piese într-un eveniment desfăşurat sâmbătă în Indiana.

"În ziua în care 11 persoane au fost ucise de un naţionalist nebun aţi folosit cântecul 'Happy' la un miting politic din Indiana. Nu a fost nimic 'Fericit' în această tragedie petrecută în ţara noastră şi nici nu a fost acordată vreo permisiune pentru a fi folosită piesa în acest scop", notează avocatul în această scrisoare.

Avocatul a afirmat că utilizarea cântecului 'Happy' fără permisiune "constituie o încălcare a drepturilor de autor şi a mărcii înregistrate", subliniind că Williams "nu i-a acordat şi nici nu-i va acorda" autorizaţie lui Trump pentru a-i folosi public piesele.

Nu este prima dată când Trump primeşte critici sau avertizări cu denunţuri din partea unor muzicieni după ce preşedintele american le-a folosit melodiile fără autorizaţie.

Trupele The Rolling Stones, The O'Jays sau Queen precum şi cântăreaţa Adele, printre alţii, i-au cerut lui Trump, încă de la începerea campaniei sale electorale, să înceteze să le mai folosească melodiile în evenimente publice.

Robert Bowers, autorul atacului armat comis sâmbătă dimineaţa într-o sinagogă din Pittsburgh şi care s-a soldat cu 11 morţi şi şase răniţi, va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită şi riscă pedeapsa cu moartea

 

Te-ar putea interesa și: