Evenimentul Zilei > International > Trump acuză „Deep State” pentru toate necazurile pe care le are Rudy Giuliani
Trump acuză „Deep State” pentru toate necazurile pe care le are Rudy Giuliani

Trump acuză „Deep State” pentru toate necazurile pe care le are Rudy Giuliani

Trump a sărit în apărarea avocatului şi prietenului Rudy Giuliani, după ce un raport susține că fostul primar este cercetat de procurorii federali din Manhattan.

 „Acum sunt după cel mai mare primar din istoria NYC, Rudy Giuliani, a replicat Trump. „Poate că pare uneori cam colţuros dar este și un tip minunat și un avocat minunat.” Trump acuzând  Deep State pentru greutățile legale ale avocatului său.

Anchetatorii analizează eforturile lui Giuliani pentru a-l convinge pe Trump să-l înlăture pe fostul ambasador al Ucrainei, Marie Yovanovitch, a titrat toată presa americană. De asemenea, cercetează legăturile de afaceri dintre Giuliani și doi bărbați, care au fost arestați miercuri și acuzați că l-au ajutat pe Rudy să găsească informații infracționale despre activitățile din Ucraina ale lui Joe Biden, pe când era vicepreședinte.

Trump l-a acuzat pe Biden că s-a folosit de putere în Ucraina pentru a i se oferi fiului lui Hunter un loc extrem de bine plătit în consiliul de administrație al unei companii celebre. Giuliani a presat cazul – în ciuda negărilor aprinse ale lui Biden – într-o serie de apariții mediatice aprinse în ultimele săptămâni.

Unii republicani de top se tem că acuzaţiile lui Rudy ar putea torpila apărarea lui Trump: Cred că îl afectează puternic”, a spus o sursă pentru Politico Saturday. „Creează o impresie de haos intern”. „Rudy Giuliani trebuie să înceteze să vorbească”, a adăugat un fost oficial al campaniei Trump. Iar fostul coordonator al campaniei Trump, Jason Miller, a spus că reacţia președintelui pe Twitter n-a făcut decât să-i cimenteze implicarea. „Trump a precizat foarte clar că primarul Giuliani face parte din echipa sa”, a declarat Miller pentru The Post. „Cred că președintele a apreciat întotdeauna natura sa de câine de atac a primarului Giuliani„, a spus Miller. Iar strategul GOP, John Feehery, a spus „Este o nebunie. Scopul este să rămâi mereu în ofensivă și să nu fii defensiv”.

Vineri, Trump părea să aibă îndoieli cu privire la rolul continuu al lui Giuliani în calitate de consilier juridic. „Ei bine, nu știu”, le-a spus reporterilor când a părăsit Casa Albă pentru un miting de campanie în Louisiana. „Nu am vorbit cu Rudy”.

În schimb Giuliani a spus că rămâne în echipa lui Trump – dar nu se mai ocupă de problemele Ucrainei. „Nu există probleme cu Ucraina. Am terminat asta în martie”, a declarat celebrul avocat „Încă îl reprezint”.

Mai mult, David Remnick, NY Times, recunoaște că există un „Stat Profund” anti-Trump.Dar susține el că membrii sunt „băieții buni”.