Premierul britanic Boris Johnson, premierul canadian Justin Trudeau și președintele francez Emmanuel Macron păreau să discute în spatele lui Trump în timpul recepției de aseară la Palatul Buckingham. Liderii au fost surprinși cu o cameră în timp ce vorbeau despre un politician care „a ținut un discurs improvizat de 40 de minute”.

Deși numele lui Trump nu este pronunțat, mulți comentatori și utilizatori de social media sunt convinși că liderii mondiali vorbeau despre președintele SUA. Câteva dintre cuvintele schimbate de liderii mondiali pot fi auzite în imaginile împărtășite pe conturile de socializare.

În videoclip, Johnson poate fi auzit spunându-i lui Macron: „De aceea ai întârziat?” Trudeau intervine, spunând: „A întârziat pentru că a stat într-o conferință de presă de 40 de minute improvizată!”.

Macron vorbește apoi și gesticulează animat, dar cuvintele sale abia se aud. Liderul canadian poate fi mai târziu auzit din nou, aparent vorbind despre aceeași persoană cu care grupul vorbea mai devreme. El spune: „Tocmai am privit fălcile echipei sale.. să cadă pe podea

CBC, care a distribuit videoclipul şi a scris pe Twitter: „@JustinTrudeau, @EmmanuelMacron, @BorisJohnson și alte VIP-uri au împărtășit câteva cuvinte la recepția de la Palatul Buckingham. „Nimeni nu-l menționează pe Donald Trump, dar par să discute despre lungile sale conferințe de presă improvizate de la începutul zilei”.

Utilizatorii de pe socializare au comentat nemulţumiţi de atitudinea lor nepotrivită spunând că-şi fac ţările pe care le reprezintă de ruşine. Dacă şi la acest nivel se bârfeşte, ce să mai zicem de restul lumii!

Imagini surprinse în timp ce liderii mondiali îl bârfeau pe Trump aseară la recepţie

donald trump news printesa anne NATO justin trudeau boris johnson emmanuel macron
donald trump news printesa anne NATO justin trudeau boris johnson emmanuel macron

Replica lui Trump nu a întârziat să apară

”Este ipocrit’‘, a spus Trump într-o declaraţie acordată presei la întâlnirea cu cancelarul german Angela Merkel, în timpul summitului NATO de la Londra, sugerând apoi că Trudeau ar fi deranjat de solicitarea ca statul canadian să aloce apărării 2% din PIB. ”Este un tip foarte de treabă, dar ştiţi că adevărul este că i-am spus de mai multe ori că nu plăteşte 2% şi văd că nu prea e bucuros de asta (…) El nu plăteşte 2%, dar trebuie să plătească 2%. Canada, ei au bani”.