Evenimentul Zilei > Actualitate > „True Blood” promite ravagii
„True Blood” promite ravagii

„True Blood” promite ravagii

Noul episod aduce o scenă romantică în care Erik şi Sookie fac dragoste sub clar de lună.

Fanii serialului-vedetă al postului HBO au aşteptat cu nerăbdare scena sărutului dintre protagoniştii Eric, interpretat de Alexander Skarsgard, şi Sookie, personajul jucat de Anna Paquin.

Producătorii serialului au preconizat o reacţie mai mult decât pozitivă din partea amatorilor de "True Blood", având în vedere relaţia din viaţa reală dintre Anna Paquin şi Stephen Moyer, interpretul celuilalt vampir îndrăgostit de eroina blondă a serialului. Transpuse pe micile ecrane, apropierea şi distanţarea dintre Sookie şi Eric fac deliciul spectatorilor încă din primul sezon.
Blonda, disputată între şerif şi vampir
Episodul cu numărul şase al celui de-al patrulea sezon, "I Wish I Was the Moon", aduce în prim plan personalitatea lui Sookie, cu părţile bune şi rele care au făcut-o celebră. Chelneriţa şi vampirul au devenit apropiaţi în primul sezon, atunci când Eric i-a cerut ajutorul în căutarea unui hoţ, datorită abilităţilor ei de a citi gândurile. Alexander Skarsgard joacă rolul lui Eric Northman, un şerif din Louisiana, un stat plin de vampiri, iar Sookie Stackhouse este o chelneriţă din orăşelul Bon Temps, care posedă calităţi telepatice. Viaţa blondei se schimbă atunci când apare Bill Compton (Stephen Moyer), un vampir în vârstă de 176 de ani.
Mai mult, locurile pe care Eric şi Bill le ocupă în ierarhia proprie comunităţii vampirilor se schimbă mereu, aşa că între cei doi există o permanentă tensiune, alimentată când de lupta pentru putere, când de dragostea pentru aceeaşi femeie. Sookie a avut o relaţie amoroasă cu vampirul Bill, declanşată şi de faptul că ea descoperă că nu îi poate citi gândurile. După moartea familiei, ea a rămas singură pe lume şi s-a refugiat alături de vampirul care îi devine protector. Dezamăgită de acesta după ce află adevăratele intenţii pentru care Bill este cu ea, şi anume pentru a se folosi de puterile sale, blonda din serial îl regăseşte pe Eric.
După o relaţie plină de minciuni, subterfugii şi înşelăciuni, ea este mişcată de sinceritatea afişată de şerif. Acesta a suferit o pierdere de memorie din cauza unei vrăji, care i-a alterat profund personalitatea, transformându- l dintr-un vampir feroce şi manipulator într-unul perfect inocent şi lipsit de apărare.
Intrigă în reprize prelungite
Noul episod se deschide cu un moment amoros între Eric şi Sookie, care este însă întrerupt cu brutalitate de vampirul Bill. Faptele care urmează ating climaxul acţiunii în repetate rânduri. Eric este luat prizonier, sub acuzaţia lui Bill, dar acesta neagă că ar fi gelos şi, în cele din urmă, îl eliberează pe rivalul său. Finalul episodului îi surprinde pe cei urmăriţi de gelozia lui Bill făcând dragoste în pădure, sub clasicul clar de lună. Întreaga scenă se petrece pe melodia romantică a lui Niko Case, "I Wish I Was the Moon".
"S-au luat" în viaţa reală
Vampirul Bill şi cititoarea de gânduri fac pereche în viaţa reală, ei fiind un cuplu căsătorit din august 2010. Anna Paquin şi Stephen Moyer sunt foarte discreţi cu viaţa lor intimă, fiind foarte zgârciţi cu detaliile şi mărturisirile publice. Relaţia lor a debutat la câteva luni după ce s-au întâlnit la castingurile pentru "True Blood", în 2008, iar primul lor sărut a avut loc tot pe micile ecrane.

Serialul "True Blood" este inspirat de romanele autoarei americane de bestsellere, Charlaine Harris, "The Southern Vampire Mysteries". Subiectul serialului este co-existenţa vampirilor cu oamenii, în orăşelul ficţional Bon Temps din Louisiana.
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/XTT_D0n6YE8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>