Canada este foarte aproape de a adopta o lege prin care cimpanzeii și elefanții sunt protejați de la faza de embrion, în timp ce copiii avortați vii sunt lăsați de medici să moară.
Un comentariu al lui Jonathon Van Maren publicat de LifeSiteNews pe care l-am tradus pentru cititorii Evenimentului zilei.
„Există o dragoste pentru animale sănătoasă și una nesănătoasă: și cea mai potrivită definiție a diferenței dintre ele este că dragostea nesănătoasă pentru animale este serioasă”, scria GK Chesterton în cartea sa de eseuri din 1920 The Uses of Diversity.
„Sunt gata să iubesc un rinocer, cu precauțiile de rigoare: fără îndoială, este un tată încântător pentru micii săi rinoceri. Dar nu promit să nu râd de un rinocer. Nu voi adora un animal. Altfel zis, nu voi lua un animal foarte în serios: și știu ce spun.”
Motivul, scrie Chesterton, este serios: „Oriunde există o Adorare a Animalelor, există Sacrificiu Uman. Este, deopotrivă simbolic și literal, un adevăr real al unei experiențe istorice.”
Am fost întotdeauna un iubitor de animale, și în general sunt în favoarea măsurilor de protecție. Marele filosof conservator Sir Roger Scruton are un capitol strălucit în cartea sa How to Be A Conservative despre protejarea animalelor, iar faimosul autor pro-viață Wendell Berry și-a petrecut toată viața apărând cauzele legate de mediul înconjurător.
Nu există nimic rău în a proteja animalele sau mediul – afară de cazul, cum subliniază Chesterton, când iubirea pentru animalele fără suflet devine mai importantă decât cea pentru oameni – și ne conduce spre un loc sumbru și urât.
Chesterton are dreptate, așa cum notează, nu doar simbolic ci și literalmente. În Canada, îți poți măcelări bebelușul din uter, chiar în ziua prevăzută pentru naștere, fără vreo pedeapsă legală. Dacă spargi, însă, un ou de vultur, toată forța legii se abate asupra ta.
Militanții pentru drepturile animalelor, printre care se numără PETA, compară cu regularitate crescătoriile de pui cu Auschwitz, insistând în același timp că avortul este un lucru bun.
Și, în timp ce Trudeau investește miliarde în finanțarea feticidului în străinătate, Legea Jane Goodall, vizând protejarea maimuțelor mari și a elefanților în captivitate din Canada și interzicerea importurilor de fildeș și a trofeelor de vânătoare a trecut de a doua lectură.
Legea Jane Goodall este rezultatul parteneriatului dintre celebrul primatolog (foto) și senatorul Murray Sinclair. Legea creează nu doar un cadru restrictiv în legătură cu modul în care elefanții și maimuțele pot fi tratați în captivitate, dar conține și o clauză care cataloghează ca infracțiune penală obținerea de „material reproductiv” ca de pildă un „embrion”.
Pe scurt, legiuitorii noștri sunt incredibil de scrupuloși în protejarea acestor făpturi, asigurându-se că exploatarea lor sau relele tratamente sunt considerate ilegale în orice fază a vieții.
Atunci când trebuie protejată viața altor specii, ne amintim brusc de momentul în care începe viața.
Nu fac o pledoarie pro domo aici, iar susținătorii pro-viață încă dinainte de Chesterton au făcut deja această observație, dar este teribil de trist să vezi în ce măsură legiuitorii noștri protejează speciile considerate în pericol sau în mod deosebit inteligente – făcând în același timp eforturi la fel de mari pentru a se asigura că ființele umane ce urmează să se nască nu au parte de nici o protecție.
De fapt, chiar și știrile, potrivit cărora complicația cea mai detestată din industria avortului – „nașterea vie” – se întâmplă frecvent în Canada, vin și trec nemenționate de politicienii noștri și sunt ignorate de presă.
Copiii avortați vii își pot da ultima suflare fără ca cineva să le acorde vreo atenție, dat legiuitorii noștri sunt gata să facă orice pentru a proteja embrionii de cimpanzeu.
Cu niște ani în urmă, bloggerița Pat Maloney a expus în mod repetat realitatea că bebelușii se nasc vii și sunt lăsați să moară după avorturile din Canada.
În 2018, ea a publicat informația că, potrivit institutul canadian de statistică, 766 de copii s-au născut vii și au fost lăsați să moară, într-o perioadă de cinci ani.
În 2019, Maloney a notat că, în 2018, acest lucru s-a întâmplat de 150 de ori.
Anul acesta, ea a dezvăluit că au existat 502 „avorturi cu naștere vie” în Canada, între 2014 și 2018.
Acest lucru se întâmplă. Acestor copii li se emite în același timp un certificat de naștere și unul de deces.
Nu este nimic rău să iubești animalele. Este profund rău să le iubești mai mult decât pe copiii noștri.
Este bine să examinăm îndeaproape condițiile în care aceste făpturi stau în captivitate. Este tulburător că facem asta în timp ce informații despre copii care mor după avorturi sunt consemnate cu fidelitate în statisticile guvernamentale și ignorate de aceia care sunt însărcinați să-i protejeze pe cei slabi și vulnerabili.
Ucidem copii în această țară. Dacă nu reușim să-i ucidem și reușesc să iasă prin canalul magic al nașterii, la capătul căruia drepturile omului sunt conferite în mod misterios, uneori îi lăsăm să moară. Cu sutele. Probabil mai mulți. Dar nimănui nu îi pasă.
Avem nevoie de o Lege Jane Goodall pentru copiii nenăscuți – și legiuitori care să dorească să arate ce se întâmplă și care să dorească să îi apere.