Toamna și-a intrat de curând în drepturi, însă valorile termice se mențin ridicate. Cu toate acestea, multe persoane caută deja soluții pentru a achita facturi mai mici la gaze.
Facturi mici la gaze. Cum reduci consumul
Cei care au centrală termică trebuie să știe că aceasta are un consum proporțional cu necesitatea de încălzire. Astfel, dacă diferența dintre temperatura de afară și cea setată în locuință este semnificativă, consumul va fi mare.
Izolarea locuinței se numără printre aspectele de care acești consumatori trebuie să țină cont. Dacă stai la casă și folosești centrală termică pe gaz, peleți sau lemne, izolarea pereților exteriori este necesară. Cu toate că pare o procedură costisitoare, cheltuielile vor fi amortizate în timp.
Pe unde se pierde căldura
Căldura din locuință nu se pierde doar prin pereți, ci și prin zona geamurilor termopan de calitate îndoielnică sau chiar prin pod. De asemenea, beciul de sub locuință poate menține o temperatură mai scăzută. Astfel, folosirea unor materiale de bună calitate și a izolației este un pas important pentru cei care nu vor să achite facturi mari la gaze.
Spațiile mici prin care pătrunde aerul rece pot fi izolate cu spumă sau chiar cilindrice. De asemenea, verificarea instanței de gaze se face înainte de sezonul rece. În acest mod vei putea afla dacă există sau nu pierderi de gaze. Este esențial ca această procedură să fie realizată de specialiști în domeniu.
Facturi mai mici la gaze. Aerisirea caloriferelor
Pe lângă verificarea întregii instalații de gaz, caloriferele trebuie aerisite înainte de a reporni centrala termică. Totodată, specialiștii pot observa dacă există eventuale defecțiuni apărute la nivelul acestora în sezonul cald.
Un alt aspect important în acest sens este controlul umidității din locuință. În timpul zilei, în sezonul rece, centrala termică poate fi setată la temperatura optimă de 22 de grade. Pe parcursul nopții, aceasta poate rămâne pe 19 grade.