Troica cere Atenei să introducă săptămâna de lucru de şase zile

Troica cere Atenei să introducă săptămâna de lucru de şase zile

"Troica" de creditori reprezentată de Uniunea Europeană (UE), Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE) a solicitat guvernului de la Atena introducerea săptămânii de lucru de şase zile, dezvăluie cotidianul britanic The Guardian.

La rândul său, agenţia de presă Ana susţine că a intrat în posesia unei scrisori "confidenţiale" adresate guvernanţilor eleni.

Documentul expune dorinţele creditorilor în legătură cu noile măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi creşterea veniturilor la bugetul Greciei în cadrul celui de-al doilea pachet de stabilizare. De asemenea, textul conţine şi cerinţa unei reforme radicale a pieţei forţei de muncă şi introducerea unui sistem de remunerare mai flexibil.

"Ar trebui luată în considerare reducerea weekendului şi introducerea săptămânii de şase zile lucrătoare în toate sectoarele economiei naţionale ", citează publicaţia menţionată scrisoarea "troicii", care propune de asemenea instituirea unui control din partea UE asupra legislaţiei muncii din Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Săptămâna aceasta, "troica" revine la Atena pentru o analiză asupra modului în care guvernul elen a pus în aplicare angajamentele asumate pentru deblocarea unei noi tranşe de ajutor financiar, aminteşte şi Agerpres.

De verdictul acesteia depinde răspunsul UE şi FMI la solicitarea premierului grec Antonis Samaras privind prelungirea cu doi ani a programului actual, în scopul atenuării efectelor politicii de austeritate asupra populaţiei.