Editura Evenimentul si Capital

Trisfetițele. Libertatea mediei este grav ameninţată. Prevenirea riscurilor de distorsionare a informaţiei şi de manipulare a opiniei publice. Felicitări pentru Ucraina. Zodia Peștilor, cea care a lipsit ieri | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu | Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 2 Comentarii | 3272 Vizualizari

Pe 30 ianuarie s-au născut Franklin Delano Roosevelt, James Watt, Gene Hackman, Vanessa Redgrave, Grigore Gafencu, Doina Spătaru.

NOTA. Nu știu de ce, pentru Cocoșul de Foc nu a apărut articolul meu integral, lipsește Zodia Peștilor! De la redacție am primit explicația că este o eroare de sistem. Așa cum în România, totul este o eroare de sistem! Dacă nu pot să schimb soarta României, cu toate că mi-aș da viața pentru asta, este în puterea mea să adaug astăzi, la Pești, ceea ce nu a apărut ieri. Celor care mi-ați scris pe email, le-am trimis articolul complet. Dragii mei, problemele nu se rezolvă pe forum, scrieți-mi!

Sinaxar, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Hrisostomul. Şi Sf. Ipolit, episcopul Romei.

n fiecare an, pe data de 30 ianuarie, sunt prăznuiţi Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz, zis Teologul și Ioan, zis Gură de Aur. Aceasta sărbătoare semnifica unitatea creștinilor. Dupa ani de dispute intre comunitatile crestine, pe tema - cine este mai mare ca teolog dintre cei trei ierarhi, s-a hotarat in urma visului pe care l-a avut episcopul Ioan al Evhaitelor, in timpul imparatului bizantin Alexios I Comnenul (1081-1118), ca 30 ianuarie sa fie ziua de cinstire comuna a celor trei ierarhi.

Pentru a recunoaște valoarea teologica a Sfintilor Trei Ierarhi, prin hotararea luata la Atena, la primul Congres al Profesorilor de Teologie din anul 1936, Sfintii Trei Ierarhi au devenit patronii spirituali ai institutiilor de invatamant teologic ortodox din intreaga lume." Sursa: Preot Sofian Boghiu.

Tradiţional, în „Kalendar” este a şasea zi a Lupilor, Filipii de iarnă, Trisfetiţele, Teclele.

Cele trei fetiţe, „trisfetiţele” – un motiv ce provine, probabil, din matriarhat, din paleolitic. Am numărat nici mai puţin decât 47 de mituri europene despre cele trei fetiţe. Fetiţele „intrau la învăţătură” ca să devină, la pubertate, vânătoriţe iscusite, războinice de vază şi conducătoare ale tribului – să nu uităm că este vorba despre vârsta de început, a matriarhatului. Unii autori, savanţii greci în special, cred că este vorba despre cele trei Moire, zeiţele destinului omului. Alţii sunt de altă părere, dar eu vă spun ce ştiu, nimic mai mult!

Apoi, sfârşitul neoliticului îl aduce pe cumătrul lup, strămoşul triburilor de aici, cartea de vizită a dacilor. Ei erau lupii!

Lupul Şchiop. Iubit, respectat, temut şi în acelaşi timp urât. O gamă largă de sentimente, depinde - dacă „te simţeai, sau nu, cu musca pe căciulă”!

Apoi apar cei trei sfinţi, cu o sfadă a fanilor lor. Şi Maica Domnului care nu a socotit bine zilele şi plecă la Templu cu Pruncul în braţe pentru Înfăţişare. Apoi, realizând greşeala, se întoarce din drum!

Rar sunt, în cursul anului, o aglomeraţie aşa de mare de simboluri. De ce oare, tocmai acum?

Omul istoric era în strânsă legătură cu fenomenle naturale şi un fin şi permanent observator al cerului. El a înregistrat că în această perioadă, cam depresivă, a anului, stelele care nu clipesc şi despre care se spune că sunt ochii zeilor, sau chiar ei, zeii, ei bine, planetele se strâng, se aglomerează pe cer.

Dar de o mare importanţă simbolică este întoarcere din drum a Maicii Domnului. Mesajul este clar: şi sfinţii pot greşi, dar dacă greşeşti, recunoaşte greşeala, îndreapt-o şi întoarce-te din drum!

Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit un curier european foarte voluminos. Se întâmplă lucruri. Nimeni nu vă spune despre ele. ”Europa Liberă” spunea că în România există o cenzură nemiloasă produsă de incapacitatea presei de a acoperi o gamă largă de subiecte. Dar, întotdeauna există o soluție, numai moartea este definitivă. Iată câteva știri via UE:

Libertatea mediei este grav ameninţată în mai multe state europene, a constatat Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei după înregistrarea tuturor notificărilor postate pe Platforma pentru protecţia şi siguranţa jurnaliştilor, creată în 2015 . Rezoluţia APCE adoptată săptămâna trecută, semnalează decesul a 16 jurnalişti după ianuarie 2015, ca urmare a unor acte de violenţă pe teritoriul statelor membre ale Consiliului Europei. În rezoluţie se exprimă îngrijorarea faţă de “situaţia dramatică a mediei şi a jurnaliştilor din Turcia” şi se face apel la autorităţile turce “sa pună în libertate toţi jurnaliştii arestaţi care nu au fost inculpaţi pentru participarea activă la acte de terorism” şi să revadă decretele de urgenţă cu care au fost închise societăţile media şi care permit, în continuare, arestarea scriitorilor şi a personalului din presă. Parlamentarii APCE au subliniat că situaţia presei este îngrijorătoare şi în Federaţia Rusă, în Crimeea ocupată de Rusia şi în Estul Ucrainei şi au exprimat preocuparea faţă de represaliile la adresa mediei din Azerbaidjan. APCE a menţionat şi faptul că libertatea presei este absentă pe teritoriile statelor membre controlate în prezent de regimuri separatiste, în special în Karabakh, Azerbaidjan, Abkhazia, Osetia de Sud, Georgia, dar şi în Transnistria şi în Republica Moldova. S-a discutat şi despre situaţia mediei din Ungaria, Polonia, Georgia şi Belarus. Pe de altă parte, APCE a reamintit faptul că independenţa radiodifuzorilor publici faţă de guverne ar trebui garantată, subliniind faptul că “ guvernele şi parlamentele nu ar trebui să intervină în administraţia şi în munca editorială a radiodifuzorilor” care ar trebui să-şi definească coduri interne de conduită a jurnaliştilor şi independenţa editorială faţă de influenţele politice. Mai mult la: http://assembly.coe.int/nw/xml/News/News-View-FR.asp?newsid=6496&lang=1&cat=8

APCE a recomandat săptămâna trecută, statelor membre, să înceapă discuţii asupra “normelor şi mecanismelor necesare pentru a preveni riscurile de distorsionare a informaţiei şi de manipulare a opiniei publice”. Radiodifuzorii serviciului public ar trebui să utilizeze posibilităţile tehnice oferite de media online, asigurându-se că prezenţa lor pe internet respectă regulile editoriale la un nivel la fel de ridicat ca în spaţiul herzian. În rezoluţia adoptată ieri se subliniază faptul că “ toată presa profesionistă are responsabilitatea editorială pentru conţinuturile publicate online.” La acestea se adaugă responsabilitatea pentru publicitatea care apare online, pentru conţinuturile provenite de la alte entităţi şi pentru comentariile postate de către utilizatori. APCE recomandă Asociaţiei Europene a Furnizorilor de Servicii de Internet sa ataragă atenţia membrilor săi care găzduiesc şi reţele sociale să se doteze cu coduri deontologice în care să fie clare responsabilităţile faţă de transparenţă şi obligaţiile faţă de serviciile pe care le propun, dar şi obligaţia de a rectifica unele conţinuturi inexacte. Mai mult la: http://assembly.coe.int/nw/xml/News/News-View-FR.asp?newsid=6498&lang=1&cat

Potrivit unui comunicat, întreaga comunitate EBU a felicitat noul radiodifuzor public ucrainean pentru înregistrarea sa juridică în calitate de Companie Publică de Radio şi Televiziune (NPTRCU). Directorul general al EBU, Ingrid Deltenre, a declarat că “Este vorba despre un mare pas înainte în reforma mediei ucrainene, considerată de către guvern drept o cheie de boltă pentru reformarea globală a ţării”. Ea şi-a exprimat speranţa că guvernul va susţine în continuare media publice în misiunea lor de a-i servi pe cetăţeni şi le va asigura finanţarea necesară.” NPTRCU va fi gazda concursului Eurovision din luna mai, adăugând în acest fel o imagine importantă a rolului pe care media publice le au în consolidarea valorilor europene”,a adaugat Ingrid Deltenre. EBU va oferi asistenţă profesională suplimentară noii entităţi şi o va susţine în eforturile sale de a-şi îndeplini misiunea în societate. Mai mult la: https://www.ebu.ch/news/2017/01/ebu-welcomes-new-public-broadcaster-in-ukraine

Pe de altă parte, un grup de 33 de deputaţi ucraineni a depus un nou proiect de lege prin care limba ucraineană va deveni limba oficială, obligatorie pentru presă, cinematografie şi pentru difuzarea de conţinuturi în strainătate. Dacă în producţiile cinematografice se vorbesc şi alte limbi, acestea trebuie dublate sau trebuie folosită subtitrarea, dar sub 15% din durata totală a dialogului. Dacă proiectul va fi acceptat, radiodifuzorii, inclusiv cei privaţi, vor trebui să-şi difuzeze programle în limba ucraineană. Conţinuturile în alte limbi vor trebui dublate. Timpul de transmisie pentru emisiuni în alte limbi decât ucraineana, va fi limitat la 10% din emisia zilnică. Se aşteaptă ca propunerea să trezească dezbateri aprinse în Ucraina, cea mai mare parte a mediei fiind de părere că trebuie susţinută o trecere gradată către utilizarea exclusivă a limbii ucrainene.

Mai mult la: http://www.ceetv.net/readItem?id=33077

Cât o să pot, o să vă fac părtași de ceea ce se întâmplă, mai ales pe partea de media, unde sunt ținut ca unul care se pricepe, de aceea primesc toate aceste informații capitalizate, care, de altfel, sunt publice.

Dragi lupi, padawani și hobbiți în pustnicia mea am închis porțile! În weekend, nu am primit pe nimeni. Au lătrat de câteva ori cățeii mei la gard, dar nu am fost curios să văd cine îmi tulbură serenitatea. Am intrat, de trei zile, în canonul mut, al tăcerii - nu o să vorbesc cu nimeni cel puțin o săptămână, nici măcar pe Skype, sau pe mobil. O perioadă de curățire a organismului de infecțiile spirituale! Dar, o să vă răspund la email! Atât!

Vi se spune: evitați zahărul, grăsimile și sarea, dăunează sănătății! Dar mai grav dăunează sănătății spirituale vanitatea, prostia, invidia, răutatea, lenea, lăcomia, minciuna! Iar vorba este vehicolul multora din aceste păcate. De asta nu vă avertizează nimeni, la radio, sau tv! V-au spus-o mulți, în miile de ani, dar cine i-a ascultat!

Pustnicia mea este ca o navă spațială, care mă duce în infinit, spre înălțare. Aceiași singurătatea asumată, plăcută și creatoare, aceiași activitate zilnică, o luptă grea, mereu și mereu, ca să supraviețuiesc împreună cu toate viețuitoarele mele, cățeii, pisoii, veverițele, aricii, păsărelele. Fiind absolut sigur că mâine este, în definitiv, o altă zi!

Mai ceva ca un film erotic! Nicolae si Elena Ceausescu au facut dragoste cu MARTORI! Au povestit exact cum s-a intamplat!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI