Evenimentul Zilei > Actualitate > Tripleta BVB vrea decuplarea lui Boc de PDL
Tripleta BVB vrea decuplarea lui Boc de PDL

Tripleta BVB vrea decuplarea lui Boc de PDL

Radu Berceanu sprijină ideea avansată de Vasile Blaga și Adriean Videanu ca premierul să nu mai fie și șef la PDL.

Ideea decuplării premierului Emil Boc de PDL are din ce în ce mai mulţi suporteri printre democrat-iberali. La propunerea avansată de Vasile Blaga şi Adriean Videanu s-au alăturat şi fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu. Acesta afirmat că propunerea separării celor două funcţii va fi dezbătută pe 19 februarie la şedinţa Consiliului Director al PDL. Mesajul indirect, către Emil Boc, este să nu mai candideze la şefia PDL şi să se mulţumească să rămână doar prim-ministru.

"Probabil că pe 19 se va discuta şi ideea ca premierul să nu mai fie preşedinte de partid, care este o discuţie mai veche, iar eu cred că de mult ar fi fost bine să mergem pe varianta asta şi atunci când s-a mai discutat acum un an un an şi ceva am fost printre cei care au spus că nu este un lucru rău, pentru că asta se întâmplă în foarte multe alte ţări. Eu cred că o analiză de genul acesta este foarte bine să o facem până pe 19 februarie şi să se ia o anumită decizie. Eu sunt susţinătorul ideii că cele două ar trebui să fie separate", a declarat Radu Berceanu. Acesta şi-a declarat sportul pentru candidatura lui Vasile Blaga la preşedinţia PDL. Berceanu a afirmat că a doua zi după ce Blaga va fi ales şef al democrat liberalilor, PDL va creşte cu şapte procente.
Şi Flutur susţine separarea

Şi secretarul general-adjunct Gheorghe Flutur s-a arătat ieri de acord cu această propunere a separării celor două funcţii.

"Cred că Guvernul trebuie să se concentreze pe problemele Guvernului şi partidul trebuie să se concentreze pe problemele partidului", a apreciat secretarul general adjunct al PDL într-un interviu pentru Europa FM.

Întrebat dacă ar trebui separate funcţiile de preşedinte de partid şi de premier, Flutur a precizat: "Astăzi da, cred că este mai util pentru partid acest lucru şi trebuie o coabitare perfectă între preşedinte şi prim-ministru".