Evenimentul Zilei > Social > Triplă sărbătoare de 9 Mai. Ministerul Apărării organizează ceremonii în toată țara
Triplă sărbătoare de 9 Mai. Ministerul Apărării organizează ceremonii în toată țara

Triplă sărbătoare de 9 Mai. Ministerul Apărării organizează ceremonii în toată țara

Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Europei și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, sărbătorite în 9 Mai, sunt prilej pentru depunerea de coroane de flori în semn de omagiu eroilor patriei

Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează ceremonii în toată țara, cu prilejul zilei de 9 Mai, când se sărbătoresc Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Europei și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

"În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare vor avea loc sâmbătă, 9 mai, ceremonii de depuneri de coroane de flori cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.", informează MApN.

Totodată, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va participa sâmbătă, 9 mai, la manifestările organizate în Târgu Mureş cu ocazia Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial şi Zilei Europei.

Manifestări în București

În Bucureşti, ceremonia  de depunere de coroane de flori va avea loc, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I").

Începând cu ora 9.00, în Piaţa Trandafirilor, va avea loc o expoziţie statică în cadrul căreia instituţiile din sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională de pe plan local  vor prezenta tehnica militară, armamentul, aparatura şi echipamentele specifice.

Începând cu ora 10.30, în Piaţa Victoriei va avea loc o ceremonie militară, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi a tehnicii militare, precum şi cu o demonstraţie de zbor cu aeronave aparţinând Aeroclubului României. Un militar purtând drapelul României va executa o paraşutare demonstrativă în faţa asistenţei. De asemenea, în semn de preţuire şi respect pentru sacrificiul lor, veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial vor primi distincţii din partea ministrului aprării naţionale.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: