Evenimentul Zilei > Sport > „Tricolorii” sunt obligați să învingă Grecia
„Tricolorii” sunt obligați să învingă Grecia

„Tricolorii” sunt obligați să învingă Grecia

Naționala României va juca, astăzi, pe „Arena Națională”, un meci crucial în privința calificării la Euro 2016, cu reprezentativa elenă, de la ora 21.45 (în direct la TVR 1).

După remiza albă de la Budapesta, cu Ungaria, naționala României a coborât pe a doua treaptă în clasamentul Grupei F, din preliminariile Euro 2016. Lider a redevenit reprezentativa Irlandei de Nord, care s-a impus cu lejeritate, în meciul, din deplasare, cu Insulele Feroe (3-1).

În acest moment, „tricolorii” sunt pe poziția care îi trimite direct la turneul final din Franța, însă emoțiile calificării nu s-au terminat. Pentru a evita coborârea pe locul trei (poziție care asigură barajul în grupă), trupa lui Anghel Iordănescu va trebui să treacă astăzi de reprezentativa Greciei. Partida are loc pe „Arena Națională”, de la ora 21.45, în direct la TVR 1.

„Consider că Grecia este cea mai bună echipă din grupa noastră, chiar dacă ocupă locul pe carel ocupă”, așa a sunat declarația selecționerului după jocul cu reprezentativa maghiară. Ciudată la prima vedere, deoarece naționala elenă este departe de ceea ce a fost în urmă cu unsprezece ani, atunci când reușea să triumfe la Campionatul European. Doar pe parcurusul preliminariilor Euro 2016, Grecia a schimbat trei selecționeri și a rămas fără victorie în grupă. A pierdut de două ori în fața Insulelor Feroe, iar la București vine după înfrângerea cu Finlanda (0-1).

După jocul de astăzi, România mai are de disputat alte două partide din Grupa F, pe teren propriu, cu Finlanda (8 octombrie) și în deplasare, cu naționala din Feroe (11 octombrie).

Naționala României va juca în octombrie ultimele jocuri din prelimnariile Euro 2016, cu Finlanda și Feroe

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: