Evenimentul Zilei > Sport > „Tricolorii” au mușcat din „Squadra Azzurra”
„Tricolorii” au mușcat din „Squadra Azzurra”

„Tricolorii” au mușcat din „Squadra Azzurra”

Reprezentativa de tineret a României a învins, miercuri, echipa similară a Italiei, într-un amical de lux, scor 2-1.

Stadionul „Ilie Oană” a găzduit, miercuri, partida-test dintre reprezentativa de tineret a României și cea a Italiei, unde „triclorii” au reușit să se impună în fața cvintuplei campioanei europene, cu scorul de 2-1. Succesul înregistrat la Ploiești a însemnat și debutul cu dreptul al lui Viorel Moldovan, proaspătul tehnician al selecționatei „Under-21”.

Iancu a preluat șefia

După un început de joc temător, România a prins gustul fazelor fixe, reușind, din două lovituri de colț, să marcheze golurile în poarta „Azzurrilor”, prin tinerii români care evoluează în „Cizmă”: Puşcaş (30), de la Inter, respectiv Bălaşa (44), de la AS Roma. Pentru italieni, Cataldi a înscris în prelugirile primului act, dintr-o lovitură liberă executată ca la carte (45+1).

Cu ocazia amicalului, Moldovan i-a dăruit stelistului Gabi Iancu banderola de căpitan, după ce Bogdan Stelea, fostul selecționer, îl înlăturase de la echipă din cauza motivelor disciplinare. „Eu spun că Viorel Moldovan este un antrenor de excepție, ne vorbește foarte frumos. Sper ca la fiecare convocare să fiu în vederile dumnealui”, a declarat atacantul Stelei.

„Avem tineri de calitate”

„Evenimentul zilei” a stat de vorbă cu noul selecționer al reprezenativei „Under-21” a României, iar acesta ne-a declarat că victoria în fața Italiei îi va motiva pe elevii săi pentru campania de calificare a Campionatului European din 2015, ce va avea loc în Cehia. „Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat. E o victorie importantă, de moral, care ne dă foarte multă încredere. Trebuie să ținem cont de faptul că am întâlnit un adversar foarte bun. Italia are jucători care activează în Serie A, și să nu uităm că a cucerit de cinci ori Campionatul European de tineret. Noi ne-am prezentat cu un lot în care sunt și fotbaliști cu o diferență de vârstă de 2-3 ani mai mică. Sunt sigur că acest început excelent îi va motiva pe băieți foarte tare și trebuie să continuăm în aceeași manieră. Avem tineri de calitate, lucru care mă mulțumește foarte mult”, ne-a spus Moldovan.