Evenimentul Zilei > Sport > „Tricolorii” au început să pregătească „o dublă” crucială
„Tricolorii” au început să pregătească „o dublă” crucială

„Tricolorii” au început să pregătească „o dublă” crucială

Naționala României va evolua, sâmbătă, în Insulele Feroe, iar săptămâna viitoare va înfrunta Norvegia. Elevii lui Cosmin Contra sunt obligați să câștige pentru a mai spera la Euro 2020

Naționala de fotbal a României s-a reunit la finalul săptămânii trecute pentru „dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia, esențială pentru calificarea la Campionatul European.

Susținuți doar de copii sub 14 ani

Un turneu la care țara noastră a primit dreptul de-a organiza patru meciuri. Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19.00, „tricolorii” vor juca în deplasare, cu Feroe, apoi, marți, 15 octombrie, de la ora 21.45, înfruntă Norvegia. Jocul se va disputa pe „Arena Națională”, accesul fiind permis doar copiilor sub 14 ani și însoțitorilor (unul la un grup de 10 persoane).

Bătălie în trei pentru locul secund

În momentul de față, cu patru etape înainte de final, clasamentul Grupei F arată astfel: 1. Spania 18 puncte, 2. Suedia 11p, 3. România 10p, 4. Norvegia 9p, 5. Malta 3p, 6. Feroe 0p. Lupta pentru locul secund se va da între „tricolori”, suedezi și norvegieni, așa că oamenii lui Cosmin Contra nu mai pot călca fals.

Teama de suprafața sintetică

„Trebuie să tratăm cu mare atenție acest meci, cu Insulele Feroe, pentru că este cel mai important. Avem exemple destule în care naționala României a suferit pe suprafață sintetică, dar ne vom lua toate măsurile. Voi alcătui echipa în funcție de ce voi vedea la antrenamente, nu după suprafață”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

„Guriță” face deja calcule și spune că așteaptă o mână de ajutor și din partea Spaniei. Condiția este ca elevii săi să câștige și în Feroe, și cu Norvegia.

„Le voi cere jucătorilor să câștige la un gol diferență. Până sâmbătă sunt șase antrenamente, așa că se pot întâmpla multe. În funcție de lucrul ăsta pot interveni schimbări. Față de ce am eu în minte, pot vedea altceva la antrenamente și să mă schimb. Primul meci este cel mai crucial. Până să vorbim de meciul cu Norvegia trebuie să câștigăm în Feroe. Sunt sigur că vom câștiga în Insulele Feroe. Dacă Spania va câștiga cele două meciuri, și un egal cu Suedia ne poate califica la Campionatul European”.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: