Trenurile Soarelui. Programul și reducerile de care pot beneficia călătorii

Trenurile Soarelui. Programul și reducerile de care pot beneficia călătorii Sursa foto: Arhiva EVZ

În sezonul estival, CFR Călători va suplimenta numărul de trenuri către litoral. Programul „Trenurile Soarelui”va începe la jumătatea lunii iunie și cuprinde legături directe cu stațiunile de la malul Mării Negre, precum și cu Delta Dunării.

Trenurile Soarelui. Program pentru sezonul estival

CFR Călători informează că, începând cu data de 14/15 iunie, va demara programul estival de transport denumit „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor beneficia de 30 de trenuri, care vor oferi zilnic conexiuni directe din toate regiunile țării către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării.

Tren

Trenuri. Sursa foto: Autoritatea pentru Reformă Feroviară/ Facebook

Potrivit anunțului făcut de CFR, programul special al celor 30 de trenuri va fi valabil până pe 7/8 septembrie. De altfel, 26 de trenuri vor asigura legătura cu Bucureștiul

Legături directe spre mare

Programul inițiat de CFR Călători va dura trei luni și va asigura legăturile directe cu litoralul românesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.”, anunță CFR Călători.

Trenuri spre litoral. Ruta București - Constanța, parcursă în 2 ore și 20 de minute

În cazul călătoriilor spre Delta Dunării, CFR Călători introduce legături zilnice către Tulcea și retur.

„Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.”, conform sursei.

Potrivit CFR Călători, durata călătoriei pe ruta Bucureşti-Constanţa este, în medie, de aproximativ 2 ore şi 20 minute. Românii care aleg aceste rute vor călători în vagoane climatizate, care sunt dotate cu prize electrice, toalete ecologice și uși se acces semiautomate.

CFR, trenuri

CFR. Sursa foto: Facebook/CFR Calatori

„Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit.”, anunță CFR Călători.

Reduceri pentru călători

Pe parcursul desfășurării programului, călătorii pot obține reduceri. La achiziționarea unui bilet dus-întors, aceștia primesc o reducere de 10% din tariful de transport.  De asemenea, aceștia pot beneficia de reduceri de până la 10% din tariful de transport pentru biletele cumpărate în avans.  În același timp, deținătorii de card TrenPlus pot primi o reducere de 25 %.

Elevii beneficiază de gratuitate, în timp ce studenții obțin o reducere de 90% pentru călătoriile în vagoanele de clasa a 2-a, anunță CFR Călători.