Potrivit companiei, restricția de viteză a fost impusă din cauza temperaturilor ridicate care se  înregistrează în aer şi implicit la nivelul șinei, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade C.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară, a mai comunicat CFR SA.

Zonele vizate

La această oră limitarea vitezei vizează trenurile care tranzitează județele din jumătatea de sud a țării, respectiv  trenurile care circulă pe intervale de stații de pe raza regionalelor CF Craiova, București, Brașov și Constanța unde la umbra au fost înregistrate temperaturi de 35-37 grade C, scrie în comunicat.

Compania recomandă călătorilor ca  înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la numărul de telefon 021/9521.  

 

Te-ar putea interesa și: