Editura Evenimentul si Capital

TRENUL lui LENIN. O călătorie care a schimbat cursul ISTORIEI lumii. Editura LITERA la GAUDEAMUS 2018: Noutăți, program, evenimente

Autor: | | 0 Comentarii | 419 Vizualizari

În perioada 14-18 noiembrie, Editura Litera își așteaptă cititorii la standul său din cadrul Târgului de carte Gaudeamus¬ din Pavilionul Central Romexpo, cu peste 1400 de volume, noutăți din toate domeniile, cărți-eveniment, lansări, sesiuni de autografe, reduceri și concursuri cu premii garantate.

Apariția globală concomitentă în peste 28 de țări a autobiografiei Povestea mea, de Michelle Obama, marchează cea mai așteptată carte a Târgului Gaudeamus 2018. În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama face o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. O poveste sinceră, puternică, fascinantă, care ne inspiră.

Rămânem în zona de non-ficțiune cu relatarea unei călătorii care a schimbat cursul istoriei: Trenul lui Lenin. Catherine Merridale recreează călătoria extraordinară a lui Lenin din exilul comod la Zürich, de-a lungul unei Germanii în pragul dezintegrării din cauza privațiunilor războiului și spre nord, către granița Laponiei şi primirea entuziastă pe care i-o pregătiseră mulțimile revoluționare în Gara Finlanda, din Petrograd. O carte de istorie excepțională, disponibilă din 14 noiembrie la standul Editurii Litera, Gaudeamus 2018

Pentru iubitorii de istorie am selectat și titlul Primul Război Mondial, de la Sarajevo la Versailles, o carte extraordinară, bogat și sugestiv ilustrată despre războiul care a schimbat fața lumii. Plină de date și de fapte, uimitoare din punct de vedere vizual, povestește războiul cu detalii vii, recreând experiența terifiantă a unor bătălii titanice, precum cele de la Gallipoli, de pe Somme sau de la Verdun. În același format de ghid ilustrat Dorling Kindersley, recomandăm și lectura cărții Al Doilea Război Mondial, de la Blitzkrieg la Hiroshima, ce prezintă în imagini sugestive cel mai distructiv și mai zguduitor conflict din toate timpurile.

În domeniul dezvoltării personale, psihologiei și spiritualității, vă recomandăm câteva cărți relevante pentru a vă completa colecția Introspectiv.

În cea mai recentă carte a sa, Psihoterapia lui Dumnezeu, Boris Cyrulnik, unul dintre cei mai cunoscuți psihologi ai lumii, analizează nevoia noastră de a avea o credință și ne oferă o viziune inedită cu privire la relația noastră cu religia.

Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, de Ichiro Kishimi și Fumitake Koga ne învață cum să fim liberi, să ne schimbăm viața și să fim cu adevărat fericiți. Cartea care ne ajută să ne eliberăm mintea de gânduri și atitudini negative și care a ajuns să fie fenomenul japonez vândut în peste 3,9 milioane de exemplare în întreaga lume, este disponibilă acum și în România.

În 25 de moduri de a-i cuceri pe cei din jur, de expertul internațional în leadership şi management, John C. Maxwell, citim despre cele 25 de principii indispensabile pentru oricine vrea să-și îmbunătățească aptitudinile din domeniul relațiilor interpersonale.

Calea. Secretele celor mai mari filosofi chinezi pentru o viață mai bună, de Michael Puett și Christine Gross-Loh, prezintă ideile lui Confucius, Mencius, Laozi, Zhuangzi sau Xunzi despre felul în care abordăm lumea – cum ne raportăm la alții, cum luăm decizii, cum alegem să ne ducem viața – idei ce sunt la fel de relevante astăzi cum erau acum două mii de ani.

În colecția de ficțiune Litera vă recomandăm o selecție de noutăți pe care trebuie să le treceți pe lista de lectură.

Sfârșitul lui Eddy Bellegueule este un roman ce surprinde violența și disperarea vieții într-o localitate muncitorească din Franța, fiind, de asemenea, un portret sensibil al copilăriei și al trezirii instinctelor sexuale. Édouard Louis, cel mai celebru scriitor francez din generația sa, scrie din propria experiență, cu o sinceritate și cu o inteligență pline de compasiune.

Persoana întâi, de Richard Flanagan, este o călătorie de neuitat în miezul epocii noastre, o scriere captivantă, comică și înspăimântătoare. Din creația lui Richard Flanagan, câștigător al Premiului Man Booker în 2014 și unul dintre cei mai versatili scriitori de limbă engleză, la Editura Litera au mai apărut romanele O cale îngustă spre nordul îndepărtat, Să bați din palme cu o singură mână și Moartea unei călăuze pe râu.

Toamna, primul roman din Cvartetul anotimpurilor al lui ­­Ali Smith, este o carte ce aruncă o privire atentă asupra vremurilor noastre, o poveste de neuitat despre înaintare­­a în vârstă, timp și iubire, și apare în deja consacrata colecție Clasici Contemporani Litera.

În romanul Noduri, prin care Domenico Starnone, unul dintre cei mai de succes autor italieni contemporani, ne oferă o poveste emoționantă și intensă, povestea unei evadări, a unei întoarceri, povestea tuturor eșecurilor. O relatare provocatoare și fascinantă despre căsnicie și familie.

1793 – În umbra morții, de Niklas Natt och Dag, premiat pentru Cel mai bun roman de debut de către Academia Suedeză a Autorilor de Romane Polițiste, un thriller captivant, ­­pictează un portret înspăimântător și în același timp fascinant al Stockholmului de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Văduve, un thriller excepțional de la regina romanului polițist, Lynda La Plante, este povestea unor femei puternice și îndrăznețe, care trăiesc o viață obișnuită, dar care vor deveni o echipă ce pune la cale un jaf. O carte uimitoare și în curând o ecranizare de excepție.

Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler, un roman palpitant și surprinzător, apare într-un format nou, în colecția Buzz Books, și special pentru cititorii prezenți la Târgul de carte Gaudeamus într­­-o ediție limitată numerotată de 1000 de exemplare cu autograf.

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI