În apropiere de gara Dîrza aproape de Brașov, locomotiva a luat foc.

Peste 180 de călători au intrat în panică când au văzut grozăvia. Au fost evacuați de urgență și nimeni nu a fost rănit.

Intervenția echipelor de salvare, care au acționat cu 16 extinctoare, a durat aproximativ o oră și jumătate.

Din primele informații, focul ar fi pornit de la un transformator al locomotivei, care a fost prost întreținut. Trenul va fi preluat de o altă locomotivă.

Tot pe această rută, în urmă cu o lună de zile, la fel, locomotiva unui tren care circula pe aceeași rută a luat foc, 50 de călători fiind evacuați.

De asemenea, un incendiul a izbucnit la un automotor al unui tren privat de călători. Incidentul s-a produs la jumătatea lunii august. Acesta a fost stins de personalul garniturii. 200 de călători au fost evacuați, iar o femeie a fost asistată medical la faţa locului din cauza unui atac de panică.

Evenimentul a avut loc în zona Halta Valea Largă – Halta Posada, din primele informaţii nefiind vorba de flacără, ci doar de fum.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că echipajele de intervenţie s-au deplasat pe jos până la locul evenimentului, însă au ţinut legătura cu mecanicul garniturii, care a precizat că incendiul este stins.

Cei 200 de călători au fost evacuaţi, o femeie care a suferit un atac de panică fiind asistată medical.

Călătorii vor fi preluaţi de o altă garnitură pentru a continua traseul către destinaţie, potrivit realitatea.net