Trei pe loc pentru un mandat de preşedinte la FRAS

Trei pe loc pentru un mandat de preşedinte la FRAS

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a intrat în linie dreaptă înaintea alegerilor de mâine, care vor stabili numele preşedintelui în următorii doi ani.

Ovidiu Mazilu, actualul preşedinte, va concura cu Thomas Abraham şi Dacian Banca. Marea problemă cu care se confruntă Federaţia Română de Automobilism este lipsa recunoaşterii pe plan extern. Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) nu a afiliat forul din România, invocând faptul că în funcţia de preşedinte s-au perindat prea multe persoane.

În ultimii cinci ani au fost patru preşedinţi. "Am decis să avem aceeaşi organizare ca şi FIA. Eu am o echipă deja formată. Contracandidaţii mei nu au aşa ceva", ne-a declarat Mazilu.

Leu: "Eu nu vreau funcţii"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Avem afiliate 106 cluburi. Patru au fost formate recent şi mi s-a reproşat că aş fi contribuit la afilierea lor pentru a-mi crea masă de vot. Eu nu am contactat niciun club pentru a-mi face campanie. Îmi doresc o organizare identică celei adoptate de FIA. Mi-aş dori recunoaşterea FRAS pe plan internaţional", a adăugat Mazilu.

Mihai Leu, fost campion naţional la automobilism, este unul dintre susţinătorii actualului pre şedinte. "M-aş bucura pentru Ovidiu Mazilu să fie reales, pentru că ar fi vorba despre continuitate şi stabilitate. Aşa am putea fi recunoscuţi pe plan internaţional. Eu nu vreau funcţii, sunt doar un apropiat al acestui sport. Proiectele mele sunt legate de organizarea unui raliu la Arad şi unul la Târgu-Mureş. Ambele acţiuni vor avea loc la anul", ne-a declarat Leu.

  • Mihai Leu: "Candidez din nou la Primăria Hunedoarei"